Man die 15-jarige jongen op spoor duwde in Aarschot aangehouden

Video: Facebook

Aarschot -

De drie verdachten die afgelopen zondag een 15-jarige zwarte jongen op de sporen duwden in het station van Aarschot zijn geïdentificeerd. Een 35-jarige man is aangehouden, twee vrouwen zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Ze waren onder invloed op het moment van de feiten. De jongen zou gewoon gevraagd hebben om hoe laat de trein kwam. Daarop vielen de drie hem aan.

Het parket van Leuven heeft maandag een gerechtelijk onderzoek gevorderd naar aanleiding van de vechtpartij op het treinperron van het station van Aarschot.

Twee vrouwen en één man belaagden er zondagnamiddag een minderjarige jongen die op de trein naar Leuven stond te wachten. De man gaf hem een duw en één van de vrouwen maakte een racistische opmerking. Ze bleven de 15-jarige jongen verbaal en fysiek uitdagen en er ontstond een gevecht waarbij de man de jongen op de sporen duwde. De jongen trok de man mee. Het gevecht ging verder op de sporen en ook de vrouwen mengden zich in de debatten.

De oudere zus van het slachtoffer greep in door haar broer weer op het perron te helpen. Ze kreeg zelf ook enkele slagen.

Lees ook:Burgemeester na vechtpartij op sporen: “Levensgevaarlijk en onaanvaardbaar”

De drie aanvallers namen de vlucht maar werden geïdentificeerd op basis van een filmpje dat de zus maakte van de feiten.

De mannelijke verdachte, 35-jarige Jonas V. uit Aarschot, werd opgepakt in de toiletten van het station. Eén van de vrouwelijke verdachten, een 43-jarige vrouw uit Aarschot, bood zich ’s avonds zelf aan bij de politie. Beiden waren onder invloed van drank of drugs.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met racistisch motief. Beide verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden, de vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden.

De derde verdachte, een 31-jarige vrouw uit Aarschot, werd vanmorgen gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Zij werd vrijgelaten.

Een van de vrouwen is de vriendin van Jonas V. en is geen onbekende bij politie en gerecht. Jonas V. zelf werd vorig jaar nog veroordeeld voor slagen en verwondingen. Tijdens een caféruzie verwondde hij een klant. Hij kreeg toen probatievoorwaarden opgelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees