Persoon kritiek na vechtpartij in uitgaansbuurt

Ieper / Menen -

Bij een zware vechtpartij in de uitgaansbuurt in Ieper liepen twee personen een ernstig letsel op. Een derde persoon ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Vermoedelijk hadden de betrokkenen een glaasje te veel op.

Bij een zware vechtpartij op de Vismarkt en Kiekenmarkt in Ieper raakten afgelopen vrijdag vier personen gewond. Twee van hen liepen een ernstig letsel op en een iemand ligt sinds vrijdag in kritieke toestand in het ziekenhuis. De aanleiding was een banale woordenwisseling op café, zo meldt het parket en dat blijkt uit wat verschillende getuigen gezien hebben.

“Wij wonen boven onze zaak en hebben de vechtpartij die op straat plaatsvond, gevolgd”, zegt de uitbater van een horecazaak aan de Kiekenmarkt. “Er was veel geroep en getier. Vermoedelijk hadden de betrokkenen een glaasje te veel op. Een iemand kreeg een slag op het hoofd. Er hangen camera's in die buurt, maar het zou kunnen dat de vechtpartij zich net op een plaats bevond die niet gedekt werd.”

Vlak na de vechtpartij ontfermde een mede-uitbater van danscafé Charlie Brown zich over een van de slachtoffers in afwachting van de hulpdiensten.

De dader, P. L. (18) uit Menen, is maandag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Hij is geen onbekende voor het gerecht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio