voetbal Derby 3de provinciale HT Zwijnaarde - VC Zwijnaarde - Koen TeurrekensHT Zwijnaarde

“Een wedstrijd tegen VC blijft speciaal”

Gent -

Bij HT Zwijnaarde start Koen Teurrekens met gezonde ambities aan de nieuwe competitie. De ervaren middenvelder wil met zijn team dan ook hoger mikken dan vorig jaar: “We hopen beter te doen dan vorig seizoen toen we in de middenmoot eindigden. Stiekem hoop ik in de top vijf te eindigen en nog eens aan de eindronde kunnen deelnemen.”

“We staan al wel even bekend als een verzorgd voetballend team maar qua efficiëntie kon het soms wel beter”, aldus ervaren rot Teurrekens. “We hebben nu echter twee nieuwe spitsen aangetrokken en ik hoop dat wij dankzij hen net iets vlotter de weg naar het doel zullen vinden. Zij kunnen voor ons zeker het verschil maken in gesloten duels waardoor we ook meer punten kunnen sprokkelen in de eindafrekening. Persoonlijk mik ik op een stabiel seizoen waarbij ik ook defensief mijn steentje kan bijdragen. Mijn loopvermogen blijft daarbij één van mijn grote troeven.”

Desondanks kijkt men bij HT toch ook alweer uit naar de eerstvolgende derby tegen grote concurrent VC Zwijnaarde. Ontmoetingen die telkens heel wat emoties opwekken.

“Natuurlijk is het seizoen veel meer dan alleen maar de derby van Zwijnaarde maar een wedstrijd tegen VC blijft speciaal. Beide besturen en supportersgroepen leven telkens enorm toe naar dat duel, al is dat gevoel de voorbije jaren bij de spelers wellicht iets minder geworden. Maar iedereen erkent het belang van die twee onderlinge duels.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio