TennisCriteriumtoernooi Key Point

Tijs Veyt mag na lange rustperiode dromen van deelname aan Masters

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Na een jarenlange stilte is Tijs Veyt (C+15/4) weer back in business. De voormalige B-speler van TC Wingfield werkte het voorbije weekend twee finales af, met uiteindelijk één positief en één negatief resultaat.

Veyt nam dit seizoen na flink wat sabbatjaren het tennisracket opnieuw in de hand. En die rentree is niet onopgemerkt gebleven. Veyt bezet in Heren 4 een podiumplaats voor deelname aan de Masters. Een onverwacht toetje dat de bijna dertiger nog graag wil grijpen. “Het was niet mijn bedoeling om een ticket voor de Masters te ambiëren”, verontschuldigt hij zich haast. “Maar om de een of andere reden heb ik deze zomer de smaak opnieuw te pakken gekregen en flink wat toernooien afgewerkt. Nu ik eind augustus nog steeds op een plaats sta die recht geeft op deelname aan de Masters, wil ik die kans niet laten liggen.”

Veyt greep zondag wel naast een tweede zomerzege in Heren 4 op het toernooi van Key Point. “Ik stootte er op Daan Bertels (C+30/1) en die was te sterk”, geeft Veyt toe. “Akkoord, het was mijn tweede match die dag, maar dat excuus wil ik niet inroepen. De zege van Bertels was verdiend. Zo blijft mijn toernooiwinst deze zomer op één zege hangen.”

Nog voor zijn enkelfinale op Key Point had Veyt wel aan de zijde van Bart Stiers (C+30/3) de dubbelfinale Heren 3 op het eigen TC Wingfield gewonnen.

“Het is altijd leuk om in eigen huis aan het langste eind te trekken”, weet Veyt. “Onze finale was met 7-5, 4-6 en 10-3 een dubbeltje op zijn kant, maar ik ben blij dat we de zege over de streep trokken. Een feestje zat er door die andere finale op Key Point niet in, maar dat maken we nog wel een keer goed. De laatste rechte lijn van het zomerseizoen zal ook naar enkeltoernooien gaan. Ik heb de ambitie om in te schrijven op TC De Zwaluw, De Blauwe Regen en BTK. Dat zal hopelijk volstaan om mijn plaats in de Masters veilig te stellen. Lukt het niet, dan ga ik er de slaap niet voor laten. Een obsessie is het zeker niet.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio