Voetbal4de provinciale DFC Suraye United Mechelen - Wavria B (vanavond 19.00u) - Yves De Wit begint met Suraye United Mechelen ambitieus aan competitie

“Stiekem houden we rekening met de titel”

“Stiekem houden we rekening met de titel”

Foto: GOYVAERTS / GMAX AGENCY

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Enkele weken geleden werd FC Suraye United Mechelen nog maar boven de doopvont gehouden, vanavond begint de ploeg in vierde provinciale aan de competitie. De spelers werden door voorzitter Isa Kucin, zijn bestuur en coach Yves De Wit bij de Mechelse Suraye-gemeenschap gevonden. “Wij beginnen aan een mooi verhaal”, voorspelt Yves De Wit.

Enkele maanden geleden ontstond bij Isa Kucin het idee om met mensen uit de Suraye­gemeenschap uit het Mechelse een voetbalploeg samen te stellen. In diverse clubs uit de buurt waren er voldoende talenten aanwezig om mee in dit verhaal te stappen. Niet alleen voetbal staat centraal, maar er wordt ook erg veel aandacht aan de vriendschappelijke banden en respect onderling besteed.

“Ook mensen van alle nationaliteiten van buiten de Suraye-gemeenschap die hetzelfde idee voor ogen hebben, zijn van harte welkom”, vertelt Isa Kucin. “Het wordt voor ons als organisatie zeker een stap in het onbekende, maar niet voor onze spelers. Verschillende van onze voetballers waren in het verleden al actief bij diverse Mechelse clubs in de regio, zodat zij weten wat hen te wachten staat. Ambitieus zijn we zeker wel. We willen niet alleen op sociaal vlak, maar ook op sportief vlak een succesverhaal schrijven. We gaan het niet luid van de daken schreeuwen, maar stiekem houden we rekening met het behalen van de titel in vierde provinciale. Daarvoor haalden we met Yves De Wit ook een coach in huis die al heel wat ervaring heeft. Wij hopen dat hij onze ambities kan waarmaken”, aldus Kucin.

Yves De Wit gelooft erin

Yves De Wit heeft als coach al heel wat voetbalwatertjes doorzwommen. Zo beschikt hij momenteel over een UEFA B-diploma, nadat hij al 25 jaar in bijna alle jeugdreeksen bij Elzestraat, Katelijne, Duffel en SC Mechelen actief is geweest. Momenteel traint hij nog steeds de provinciale U15 bij KFC Katelijne en dat blijft hij combineren met de functie van T1 bij Suraye. “Wij zijn al van in mei met de groep aan het trainen. Ik heb de spelers leren kennen en de kern gefilterd van pakweg 35 naar 22 spelers”, vertelt De Wit. “Er zit heel wat talent in de groep, met onder meer Yakup Salman, die nog in vierde klasse bij KFC Katelijne voetbalde. Met nog enkele jonge spelers die hun opleiding bij Antwerp en Lierse genoten en nog wat andere ervaren pionnen daarrond komen we tot een erg goed elftal. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de start van het seizoen”, aldus De Wit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio