Gemeentesecretaris Coucke ontslagen voor ongewenst gedrag op werk, maar hij weet er zelf nog niets van

Gemeentesecretaris Coucke ontslagen voor ongewenst gedrag op werk, maar hij weet er zelf nog niets van

De gemeenteraad van Kampenhout, waaronder ook burgemeester Kris Leaerts (rechts), heeft maandagavond in besloten zitting gemeentesecretaris Dominique Coucke (links) ontslagen. Foto: evb

Kampenhout -

De gemeenteraad van Kampenhout heeft maandagavond in besloten zitting gemeentesecretaris Dominique Coucke ontslagen. De man werd verweten ongewenst gedrag te hebben gesteld op het werk. Coucke heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Na een maandenlang onderzoek meent de Kampenhoutse gemeenteraad dat er voldoende elementen zijn om gemeentesecretaris Dominique Coucke met onmiddellijke ingang te ontslaan voor ongewenst gedrag op het werk. Coucke betreurt dat hij het nieuws over de beslissing moet vernemen via de pers. “Ik heb zelf nog geen weet van de beslissing die maandagavond op de gemeenteraad genomen zou zijn”, aldus Coucke. “Dat de pers mij over dergelijke zaken moet inlichten kan ik enkel betreuren. Er moet een lek zijn binnen de gemeente, dat kan niet anders.”

Gepaste reactie

Omdat hij officieel niet weet wat er beslist werd, wenst Coucke voorlopig ook niet inhoudelijk te reageren. “Eens ik de inhoud van de beslissing ken en de motieven die er gegeven zijn, zal ik na overleg met mijn raadsman zeker een gepaste reactie geven”, aldus nog Coucke.

Tuchtsanctie

Vanuit het bestuur van de gemeente kwam er wel een korte mededeling. “De gemeenteraad heeft in haar besloten zitting van maandag 27 augustus beslist om een tuchtsanctie te nemen die bestaat uit een ontslag met onmiddellijke ingang”, aldus het bericht. “De gemeenteraad diende deze beslissing te nemen aangezien er meldingen en klachten waren aan de persoon van de secretaris. De gemeenteraad is volgens het decreet lokaal bestuur de tuchtoverheid en dient in dit opzicht zijn beslissing naar eer en geweten te nemen. De gemeenteraad baseerde haar beslissing op een uitgebreid onderzoek waarin alle relevante personen werden gehoord. De gemeenteraad betrok alle standpunten, ook die van de secretaris, in de besluitvorming.”

Timing

Na de start van het opsporingsonderzoek kreeg Coucke al een dienstvrijstelling die nadien werd omgezet in een preventieve schorsing.

Coucke stelt zich wel vragen bij de timing van de beslissing. “Dat deze beslissing een maand voor de verkiezing valt, mag ik toch wel raar vinden?”, aldus nog de man. Coucke is de man van Heidi Elpers, eerste schepen voor CD&V in Lennik. Voor alle duidelijkheid: zij heeft niets met deze zaak te maken, die wel bijzonder ongelegen komt voor de lokale christendemocraten. Om de sereniteit te bewaren nam Coucke ontslag als voorzitter van CD&V Lennik.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees