Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Mourinho stuurt zelf aan op ontslag bij Manchester United: Portugees theater om 16 miljoen euro

Mourinho stuurt zelf aan op ontslag bij Manchester United: Portugees theater om 16 miljoen euro

Mourinho zwaaide na de 0-3 tegen Tottenham nog wel met een Man U-sjaal naar de fans, maar alles lijkt erop dat hij maar wat graag zou vertrekken. Foto: REUTERS

Het is de wereld op zijn kop. Na de 0-3-nederlaag van Manchester United tegen Tottenham stuurt trainer José Mourinho zelf aan op zijn ontslag. Zo kan hij een vergoeding van zo’n 15 miljoen pond (16,5 miljoen euro) opstrijken. Precies om die reden wil Man U hem nog even in het zadel houden. Een giftige situatie die negatief afstraalt op de Rode Duivels Romelu Lukaku en Marouane Fellaini.

Lads, it’s Tottenham.” Dat was ooit de volledige inhoud van een motivatiespeech van Manchester United-legende Sir Alex Ferguson. Ex-kapitein Roy Keane vertelt het verhaal in zijn biografie. “We zaten in de kleedkamer en hadden geen zin in de zoveelste speech over waar Tottenham voor staat. Het was een leuke ploeg, maar we wisten dat we hen zouden verslaan. Toen kwam Sir Alex binnen en zei hij alleen maar: Jongens, het is Tottenham. Fantastisch gewoon.”

Doorheen de jaren zou Lads, it’s Tottenham

Het beste van Enkel voor abonnees