Debusschere krijgt met Battaglin befaamde, Italiaanse ploegmaat bij Katusha

Debusschere krijgt met Battaglin befaamde, Italiaanse ploegmaat bij Katusha

Foto: AFP

Enrico Battaglin rijdt de volgende twee jaar voor Katusha-Alpecin. Daar wordt de 28-jarige Italiaan ploegmaat van Jens Debusschere. Battaglin komt over van LottoNL-Jumbo en won dit seizoen een rit in de Ronde van Italië.

“Natuurlijk ben ik blij en enthousiast met mijn transfer”, opende Battaglin. “Ik heb geen slecht woord voor mijn vorig team, integendeel zelfs, maar dit is een stap voorwaarts in mijn carrière. Ik wil meer bereiken dan de voorgaande jaren en hoop mijn nieuw team niet teleur te stellen. Katusha toonde dat het me echt wilde. Ik wil me tonnen in de Ardennenklassiekers en gaan voor ritzeges in etappewedstrijden. Ik kan niet wachten te laten zien tot wat ik in staat ben.”

Voor Battaglin is Katusha-Alpecin het vierde team in zijn carrière. Eerder verdedigde hij ook al de kleuren van Colnago (2011-2012), Bardiani (2013-2015) en LottoNL-Jumbo (2016-2018). De Italiaan schitterde de voorbije jaren vooral in de ronde van zijn land, de Giro. Hij won zowel in 2013, 2014 als dit jaar telkens een etappe.

Corrigeer