Roger (62) komt oog in oog te staan met jonge gewapende inbrekers... die eerst aanbellen

Roger Serbruyns was hoogst verbaasd toen hij ’s ochtends in de vroege uurtjes de deur open deed voor drie gewapende inbrekers. Toen die niet binnen raakten, sloegen ze het glas van de voordeur kapot (kleine foto). Foto: kvw

Zelzate -

Drie gewapende minderjarigen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd binnen te dringen in een huis in de Tweede-Gidsenlaan in Zelzate. Toen ze daar niet in slaagden, vluchtten ze weg. Even later kon het trio ingerekend worden.

Wat zich in de nacht van dinsdag op woensdag afspeelde in de Tweede-Gidsenstraat, is op zijn minst niet alledaags te noemen. Omstreeks 4.30 uur werd er aangebeld bij bewoner Roger Serbruyns (62). De voormalige postbode zat al vroeg naar televisie te kijken toen hij op het voetpad drie personen zag naderen. “Ik vond dat raar en vroeg me af waarom die drie zo vroeg al op pad waren. Toen er werd aangebeld, twijfelde ik even, maar ik besloot toch om de deur open te doen. Plots stond ik oog in oog met drie gewapende mannen die allemaal een bivakmuts droegen. Ik slaagde er nog net in om de deur te sluiten voor ze binnen konden dringen. Dat was blijkbaar een streep door hun rekening, want één van hen sloeg het glas van mijn voordeur kapot. Daarna vluchtten ze weg in de richting van de Veldbrugstraat. Ik verwittigde vanzelfsprekend meteen de politie.”

Twee extra daders?

Volgens een buurtbewoner, die anoniem wenst te blijven, was er nog sprake van twee extra daders. Dat nieuws wordt noch bevestigd noch ontkend door het parket Oost-Vlaanderen. “Ik woon in de Koningin Astridlaan. Rond 5 uur werd ik gewekt door een auto die vertrok met gierende banden. Die werd gevolgd door de politie. Vier uur later vernam ik dat er drie verdachten werden opgepakt, maar dat de politie nog altijd op zoek was naar twee andere verdachten.”

Na de oproep van Roger Serbruyns kwam de politie massaal ter plaatse. Even later slaagden de agenten erin om drie verdachten te arresteren. Het gaat om minderjarigen die tussen 14 en 17 jaar oud zijn. Het trio werd op vordering van het parket voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees