Buren wisten nergens van… tot politie binnenvalt in vervallen weverij en professionele cannabisplantage opdoekt

In de vervallen gebouwen aan de achterzijde werd een professionele cannabisplantage aangetroffen. Foto: fdv

Ronse -

“Een merkwaardige vangst”, resumeert de drugsrecherche de inval in de zeer professioneel ingerichte cannabisplantage in de Zonnestraat dinsdagavond. Er werden een vijfhonderdtal planten aangetroffen. Bij de inval werd niemand aangetroffen. Het onderzoek naar de cannabiskweker(s) draait op volle toeren.

In de Zonnestraat werd in de verlaten villa en vervallen bedrijfsgebouwen van de voormalige weverij L’Aurore een vrij grote plantage met cannabisplanten opgedoekt. De drugsrecherche viel er dinsdagnamiddag binnen en spreekt van “een aanzienlijke kwekerij van professioneel geteelde planten”.

Verzegeld

De recherche hield de plek al een tijdje in de gaten en viel er dinsdag binnen. De groendienst van de stad Ronse werd bij de werkzaamheden opgevorderd. Omstreeks 20 uur moest de brandweerpost van Ronse logistieke ondersteuning verlenen en de plaats waar de plantage werd gevonden verlichten.

De plantage telde ruim vijfhonderd planten. Ze werden weggebracht voor vernietiging. Er werden tijdens de inval geen personen aangetroffen. Niemand werd voorgeleid. Enkele uren later was de plantage, die vakkundig werd ondergebracht in de vervallen loodsen, volledig ontruimd. De toegang tot de woning, het ijzeren hek aan de oprit in de Zonnestraat (N36) en de doorgang naar de achterliggende loodsen werden verzegeld.

Buren vielen compleet uit de lucht bij het horen van het nieuws. “We dachten dat de villa en de achterliggende gebouwen al drie of vier jaar leegstonden. Neen, blijkt nu”, reageert de eigenaar van het servicestation vlak tegenover de plantage.

Waakhonden opgeschrikt

Op de oprit staan afgedankte personenwagens en lichte bestelwagens. “Het is hier kommer en kwel sinds de onteigeningen voor de doorsteek van de N60 lopende zijn. Al veertig jaar sleept die miserie hier aan. Met leegstand en verval tot gevolg. Dat er aan de overkant van alles gebeurde, is me nu wel duidelijk. Meermaals werd ik ’s nacht opgeschrikt door mijn waakhonden. De politie werd telkens ingelicht.”

Ook de naaste buur schrikt zich een hoedje bij het zien van de politiezegels op de deur en loodsen. “Ik had er geen flauw vermoeden van dat er in de leegstaande en vervallen textielweverij zaken gebeurden die het daglicht schuwen”, reageert de man.

Het onderzoek naar de cannabiskweker(s) loopt. Er werd voorlopig nog niemand opgepakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees