Nieuwe toegangspoort, grotere viptent efficiëntere afvalinzameling zorgen voor betere festivalervaring

Alweer uitverkocht Crammerock is klaar voor nieuwe topeditie

Alweer uitverkocht Crammerock is klaar voor nieuwe topeditie

De vrijwilligers van Crammerock leggen de laatste hand aan de opbouw van het festivalterrein. Foto: tvl

Stekene -

Crammerock is helemaal klaar om de zomervakantie feestend af te sluiten. Morgen en zaterdag verwacht het festival, dat aan zijn 28ste editie toe is, liefst 35.000 bezoekers op het evenemententerrein Groeneputte.

Dat het festival opnieuw volledig uitverkocht is, wekt geen verbazing meer. “Voor de achtste keer op rij zijn alle tickets de deur uit”, zegt organisator Geert Robbrecht. “Vrijdag en zaterdag verwachten we een record van 35.000 bezoekers uit het hele land. Ook bij onze noorderburen raakt ons festival steeds bekender.”

De organisatie is er ook nu in geslaagd om een sterke en gevarieerde affiche samen te stellen met 48 acts, zoals de britpop van Miles Kane, de indierock van Air Traffic, de stampende beats van Sigma en Henri PFR, live elektronica van Lost Frequencies, Nederhop van Kraantje Pappie en ga zo maar door. “We vragen onze bezoekers elk jaar welke artiesten ze graag op het podium zouden zien”, vervolgt Robbrecht. “Daar proberen we in de mate van het mogelijke rekening mee te houden. Zo was Arsenal een naam die op heel wat van de 2.475 ingestuurde lijstjes terugkwam.”

Groen festival

De organisatie probeert elk jaar de festivalervaring nog beter te maken. “Zo offerden onze vrijwilligers heel wat weekends op aan het bouwen van een nieuwe toegangspoort”, zegt Robbrecht. “Daarnaast werd er een grotere, luxueuze viptent neergezet en komen er nog meer voorzieningen voor een betere afvalinzameling. We schakelen ook over op eco-cupholders in plaats van kartonnen bekerhoudertjes.”

Dat Crammerock zich wil profileren als een groen festival blijkt ook uit het feit dat het een partnerschap is aangegaan met de Europese Commissie. Ambassadeur Jil Eeckhout zal aanwezig met de ‘Naturavan’.

Deel van het succesverhaal is festivalcamping The Village. “We verwachten daarvoor liefst 7.000 festivalgangers. De laatste plaatsen kunnen nog online bemachtigd worden,” geeft Robbrecht aan.

Traditiegetrouw worden de kampeerders zaterdag gewekt met intieme concerten. Daarvoor heeft Crammerock Emma Bale en Portland kunnen strikken.

Microgolfovens

Luxueus kamperen kan je op de glamping, dat aan populariteit wint. Er is nu ook een Cooking Corner ingericht. “Deze centrale plek wordt uitgerust met microgolfovens en warm water. Je kan er je pasta en noedels opwarmen. Onhandig gedoe met gasvuurtjes is dan ook verleden tijd.”

De deuren van het festivalterrein openen morgen om 15 uur. De organisatie raadt aan het openbaar vervoer te gebruiken. Er rijden gratis pendelbussen tussen het Sint-Niklase station en het festivalterrein.

Kinderen voor 5 euro

Kinderen jonger dan 12 mogen voor 5 euro binnen onder begeleiding van hun ouders. De organisatie vraagt om je kind voor 31 augustus 12 uur te registreren via de website. De opbrengst van de die tickets gaat integraal naar Music for Life.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S