Bezoek aan Antwerpen gaat door

Wilders blaast cartoonwedstrijd af omdat “dreigementen de spuigaten uitlopen”

Wilders blaast cartoonwedstrijd af omdat “dreigementen de spuigaten uitlopen”

Foto: AFP

De Nederlandse politicus Geert Wilders heeft besloten de voor november voorziene cartoonwedstrijd in een afgesloten deel van het Nederlandse parlement over de profeet Mohammed niet door te laten gaan. Dat heeft de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) donderdagavond zelf meegedeeld.

“Om het risico op slachtoffers van islamitisch geweld te vermijden, heb ik besloten de cartoonwedstrijd niet door te laten gaan. Veiligheid van mensen gaat voor alles”, laat hij in een verklaring weten.

Volgens Wilders lopen de dreigementen over de wedstrijd “de spuigaten uit”. Deze week werd nog een man in Den Haag opgepakt die een aanslag wilde plegen op Wilders vanwege de wedstrijd. In Pakistan zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de PVV-leider en tegen Nederland.

“Maar het gaat niet alleen om mij. Inmiddels lopen ook anderen gevaar door alle dreigementen van extreme moslims die niet alleen mij, maar heel Nederland als doelwit zien en meer van de dood en terreur houden dan van het leven”, aldus Wilders, die niet wil dat de wedstrijd wordt gebruikt als “excuus voor islamitisch geweld”.

Zondag zakt Wilders af naar Antwerpen voor de lancering van de verkiezingscampagne van Vlaams Belang. Hij zal er onder meer met Filip Dewinter over de bekende Vogelenmarkt wandelen. Ondanks de mogelijke veiligheidsrisico’s gaf Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) toch toelating voor de campagnemeeting, na positief advies van de politie. Die overweegt wel extra bescherming in te zetten.

Lees ook: “Honderden doodsbedreigingen” voor Geert Wilders (en ja, hij komt zondag naar Antwerpen)

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees