VOETBAL2DE PROVINCIALESparta Moerbeke - Erembodegem - NICKIAS PERDAENSSPARTA MOERBEKE

“Goede voorbereiding bevestigen”

Geraardsbergen / Aalst -

Nickias Perdaens steekt met Sparta Moerbeke zaterdag in het eigen stadion van wal in tweede provinciale tegen SK Erembodegem dat vorig seizoen te sterk bleek in de titelstrijd.

“Onze goede voorbereiding doortrekken is de bedoeling. We beseffen dat het knokken wordt in een reeks hoger, maar we kijken wel uit naar deze nieuwe uitdaging in een reeks met derby's tegen grote broer KSV Geraardsbergen, Winnik, Meerbeke en Denderhoutem. We koppelden in de oefencampagne vechtlust aan mooi combinatievoetbal en dat stemt me optimistisch.”

“We kwamen ook versterkt uit de transferperiode. We haalden met de broers Jeroen en Kevin Scheerlinckx, Glenn Renders en Kenneth Eggermont een sterk kwartet weg bij Nederhasselt terwijl Jens Marchand overkwam van KSV Geraardsbergen en Jean-Jacques Havigumana onze joker kan worden.”

Erembodegem: het behoud verzekeren

De Erembodegemse coach Guy D'Hauwers bouwde een titelfeestje en de Ajuinen sloten het seizoen bovendien als enige Vlaamse club ongeslagen af.

“We staan nu voor de realiteit van een reeks hoger waar het net een stapje sneller gaat en er meer kwaliteit tussen de lijnen staat. Als we het behoud verzekeren, praten we over een geslaagd seizoen. Op Moerbeke treffen we een fysiek sterke maar ook vloeiend combinerende ploeg waartegen we vorig seizoen twee keer op een gelijkspel bleven steken. We lieten een handvol versterkingen aanrukken met Ines Beckman, Niels Van Wijnendaele, Raphaël Villé, Sam De Knop en Kenn Van Lijsebeth terwijl Bert Van Der Veken terugkeerde als doublure, maar in de breedte zitten we eerder krap.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio