Basisschool rouwt om Juf Lize

Haren / Haacht -

Basisschool De Kameleon in Haren is in rouw om juf Lize Stroobants (35) die zondagavond volledig onverwacht is overleden ten gevolge van een hartstilstand. Dat meldt de school op Facebook.

“Voor iedereen en in het bijzonder haar echtgenoot Wouter onze meest oprechte deelneming”, laat de school nog weten.

Op sociale media regent het steunbetuigingen om de goedlachse, enthousiaste juf. “Elke ochtend en avond stond je klaar om de kids en ouders te ontvangen met een glimlach”, schrijft een van de ouders. “Je hebt [onze zoon] het plezier gegeven om naar school te gaan, zelfs ziek wou hij naar juf Lize.”

Lize stond niet enkel gekend als een schitterende juf, maar ook als een dierenliefhebber. Ze was bestuurslid van vzw Jodipro, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Nieuwe baasjes konden te allen tijde bij haar terecht voor advies. De organisatie is dan ook verbouwereerd om het verlies. “Met onbeschrijflijk veel verdriet in ons hart melden wij het plotse overlijden van onze Lize, superenthousiast bestuurslid en projectleider van het ex-proefdierenproject”, melden ze op hun officiële website.

In uitvaartcentrum Pues te Herent waren collega’s, leerlingen, familie en vrienden donderdagavond talrijk aanwezig voor een laatste groet. Op diezelfde locatie vindt vrijdag om 16 uur de afscheidsplechtigheid plaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio