Grote verrassing: Jonas Van Geel deelt rol in musical ‘40-45’ met onverwachte nieuwkomer

Grote verrassing: Jonas Van Geel deelt rol in musical ‘40-45’ met onverwachte nieuwkomer

Foto: DBA

Grote verrassing voor de ­acteurs van de Studio 100-musical 40-45, die te horen kregen dat ze ­James Cooke (33) er als nieuwe collega bij­krijgen. Hij zal de rol van Louis afwisselend spelen met Jonas Van Geel, die het te druk krijgt met televisiewerk. Cooke wordt meteen een extra publiekstrekker.

Terwijl de cast van 40-45 volop verder repeteerde in de aanloop naar de première op 7 oktober, trok James Cooke gisteren naar Studio 100 om kostuums te passen. “Hopelijk beseffen ze hier wat ze doen. Ik ben een jojo op het vlak van gewicht en zes weken op de boot voor Gert Late Night zullen er ook geen goed aan doen. ­Afwachten dus of ik binnen vier maanden nog in die kostuums pas”, lacht James Cooke.

Hij krijgt zijn mooiste nieuwjaars­cadeau ooit, want vanaf 2 januari speelt hij naast Jelle Cleymans de hoofdrol in 40-45. Vanaf januari zal Cooke Louis spelen, een rol die ook door Jonas Van Geel gespeeld werd. Maar die heeft verplichtingen voor televisie, dus moest Studio 100 snel op zoek naar een oplossing. “Het is James geworden. Jammer dat echt níémand anders kon”, plaagt Jonas, die James voldoende kent om vertrouwen te hebben. “Hij zal het fantastisch doen”, verzekert hij.

Cooke en Van Geel zullen vanaf januari 2019 de rol van Louis delen. Ze zullen die rol afwisselend spelen. “Ik ben ongelooflijk blij dat ik deel mag uitmaken van de cast van 40-45”, aldus Cooke. “Zowel voor als achter de schermen is dit een productie met topmensen. De rol van Louis is voor mij als acteur eten en drinken. En weten dat ik deze rol mag delen mijn goede vriend Jonas van Geel is helemaal een feest!”

James Cooke werd op korte tijd immens populair dankzij zijn programma’s op Vier en Studio 100 TV. Hij vormde een tandem met Karen Damen en ook zijn bed­babbels in Gert Late Night vielen zeker bij het jongere publiek fel in de smaak.

“Ze kozen me niet alleen omdat ik nu een BV ben. Ik volgde een musicalopleiding en was onder meer al te zien in ­Daens en 14-18, waarin ik zelfs een tijdje de rol van Bert Verbeke overnam”, legt James zijn adelbrieven voor. Het grote verschil is dat er toen geen haan naar kraaide, terwijl de komst van James Cooke nu als groot nieuws naar buiten gebracht wordt.

“Dat voelt nog altijd vreemd, want ik zie ­mezelf niet als publiekstrekker. Dat heeft 40-45 ook niet nodig, het is immers al een succes. Het zou wel mooi zijn als ik ook mensen kan overtuigen om te komen kijken die me alleen kennen van televisieprogramma’s. Want dit verhaal gaat door merg en been.”

Grote verrassing: Jonas Van Geel deelt rol in musical ‘40-45’ met onverwachte nieuwkomer
James Cooke past zijn kostuum bij Studio 100. “Hopelijk kan ik hier binnen vier maanden nog steeds in.” Foto: GVV
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees