FOTO. Tentoonstelling ‘Wereldoorlog I in Zulte’

Het startschot van de tentoonstelling ‘Wereldoorlog I in Zulte’ werd gegeven in de parochiekerk van Machelen ter gelegenheid van de Septemberkermis aldaar. Men mocht er meer dan 700 bezoekers verwelkomen. Deze tentoonstelling werd uitgebouwd in samenwerking met een werkgroep, die bestaat uit leden van de Geschied- en Heemkundige Kring Zulte, de Oudstrijdersverenigingen en de gemeentelijke Erfgoedraad. De tentoonstelling is toegankelijk in de parochiekerken van Zulte tijdens de respectievelijke kermissen. na Olsene kan je de tentoonstelling nu ook gaan bekijken tijdens het Firtelweekend in de kerk van Zulte. Er werden ondertussen enkele nieuwe stukken aan de tentoonstelling toegevoegd.

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de gemeente Zulte zwaar getroffen werd tijdens Wereldoorlog I. Daarom besteedt de gemeente Zulte uitvoerig aandacht aan de herdenking van deze Wereldoorlog. In de drie parochiekerken van Zulte, Olsene en Machelen is een tentoonstelling gepland rond het thema 'Wereldoorlog I in Zulte'. Naast heel wat historische foto’s, wordt er ook allerhande oorlogsmateriaal zoals periscopen, morsesleutels, een vliegermuts, foto's of boeken tentoongesteld. Zelfs een filmpje over de aankomst van de Duitse keizer in Machelen zal bekeken kunnen worden.

Parochiekerken

De tentoonstelling liep al in de Sint-Michiel, Cornelius– en Ghislenuskerk van Machelen en de Sint-Pieterskerk in Olsene tijdens het kermisweekenden aldaar. Het einde van deze reizende tentoonstelling ‘Wereldoorlog I in Zulte’ is in zicht. De tentoonstelling zal voor de laatste keer halt houden in de Sint- Petrus en Pauluskerk in Zulte. Ondertussen staat de teller op meer dan 1.200 (!) bezoekers die een kijkje kwamen nemen naar het vele historisch oorlogsmateriaal dat tentoongesteld werd. De Sint-Petrus en Pauluskerk van Zulte sluit de reeks af tijdens het firtelweekend op zaterdag 6 oktober, van 14 tot 18 uur, en op zondag 7 oktober van 10 tot 12 u en 14 u tot 18 u,

Rond het thema ‘Wereldoorlog I in Zulte’ werd deze reizende tentoonstelling uitgebouwd in samenwerking met een werkgroep bestaande uit leden van de Geschied- en Heemkundige Kring Zulte, de Vaderlandslievende – en Oudstrijdersverenigingen en de gemeentelijke Erfgoedraad.

Aangevuld met een aantal nieuwe stukken zal de tentoonstelling in de Sint-Petrus en Pauluskerk in Zulte geopend worden op zaterdag 6 oktober om 14 uur. Deze opening, met dankwoord, zal tevens ook gezien worden als afsluiter van een geslaagd project. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio