FOTO. Veilig wandelpad tussen sporthal en gemeenteschool net klaar voor begin schooljaar

De aanleg van het ontbrekend wandelpad tussen de gemeenteschool en de sporthal in Zulte is een feit. In de voorbije weken werd tussen de inrit naar de gemeenteschool in de Waalstraat en de ingang van de sporthal een veilig en voldoende breed wandelpad aangelegd. Daarmee is meteen ook de volledige wandelverbinding gerealiseerd tussen de Waalstraat en de Kastanjelaan.

Het wandelpad is minimum 1,5 meter breed en wordt van de voorliggende parkeerstroken afgescheiden door plantvakken, waarin in het najaar een haag, bodembedekkers en enkele boompjes zullen worden aangeplant. Ter hoogte van de schoolingang is een extra parkeerplaats voor mindervaliden voorzien en aan de ingang van de sporthal zijn vijf lange fietsbeugels aangebracht. De totale kostprijs van de werken is 55.000 euro.

Vanuit Nijverheidsstraat

In september wordt nog een extra zebrapad aangebracht in de Nijverheidsstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kastanjelaan. Op die manier wordt ook de verkeerssituatie geoptimaliseerd voor de wandelaars en fietsers die vanuit de Nijverheidsstraat en Anglo de sporthal en de school willen bereiken.

Burgemeester Lagrange: ‘Met de realisatie van het wandelpad zet het gemeentebestuur bij de start van het nieuwe schooljaar verder in op de verkeersveiligheid in de onmiddellijke omgeving van onze scholen en sportaccommodaties.’

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio