Voetbal1ste amateurklasse Dessel - Virton zaterdag 19.30u - Desseltrainer Patrick Witters verwelkomt nog twee versterkingen

“De plaatsjes worden duur”

“De plaatsjes worden duur”

Patrick Witters kreeg er met Michiel Jaeken en Jordy Vleugels nog twee spelers bij. Foto: smb

Dessel -

Op de drempel van het nieuwe seizoen, haalde Dessel Sport nog twee versterkingen binnen. Verdediger Michiel Jaeken keert op huurbasis terug van Westerlo, middenvelder Jordy Vleugels komt over van het Nederlandse Dordrecht.

Trainer Patrick Witters was in zijn nopjes met zijn nieuwkomers. “Ik ben tevreden dat we nu een uitgebalanceerde kern ter beschikking hebben. We zijn voldoende gewapend om blessures en schorsingen op te vangen. Dat betekent uiteraard dat de concurrentie groter geworden is. De plaatsjes worden duur, maar dat mag. Dessel is ambitieus en wil opnieuw meedoen voor de top vier.”

Michiel Jaeken (22) is van zijn vorige passage nog bekend in Dessel. Hij verhuisde naar Antwerp en stapte daarna transfervrij over naar Westerlo, de club waar de linksachter zijn jeugdopleiding doorliep. Vorig jaar liep hij echter een zwaar kruisbandletsel op aan de knie. Ondertussen traint de vervanger van Ofori al twee weken voluit. “Hij kent het huis, wat een groot voordeel is”, zegt Witters.

Jordy Vleugels (22) is afkomstig van Mol-Wezel en speelde later in Nederland bij Jong Willem II en FC Dordrecht. Afgelopen seizoen was de middenvelder zowaar aan de slag bij Kairat Akademai, een team uit Kazachstan. “We kennen hem, want hij trainde vorig seizoen al even mee tijdens de voorbereiding”, zegt Witters.

Zaterdag staat Dessel met de komst van het kapitaalkrachtige Virton voor een lastige klus. “Voor mij is dat een absolute titelkandidaat, met een nieuwe voorzitter aan het roer die een nieuw elftal op de been bracht met ervaren spelers. Het wordt dus opletten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio