Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Na hartoperatie weet Anthony Van Loo weldra of hij mag blijven voetballen: “Ik leef nu van dag tot dag”

Na hartoperatie weet Anthony Van Loo weldra of hij mag blijven voetballen: “Ik leef nu van dag tot dag”

Van Loo met vrouw Evelien en kinderen Matthis (3 jaar) en Camille (6 maanden). “Ik heb leren genieten van mijn gezin. Van de kleine dingen.” Foto: Inge Kinnet

“Een hamerslag op mijn hart.” Op 11 mei redde zijn defibrillator met een schok van 700 volt zijn leven. Een tweede keer al. Na een nieuwe hartoperatie volgde er eind juli eindelijk groen licht: Anthony Van Loo (29) zou dan toch kunnen blijven voetballen. Hij ­begon aan zijn revalidatie, alleen zegt zijn lichaam weleens “neen”. Maar “zo” wil hij niet eindigen. Komende week heeft hij een eerste controle. ­­“Als de dokters neen zeggen, stopt het...”

Vrolijk tafereel in de tuin van huize Van Loo in Zedelgem. Zoontje Matthis (3) wil scoren tegen papa Anthony, mama Evelien en dochter ­Camille (6 maanden) supporteren. Blij, jong familiegeluk.

Maar er hangt een donkere wolk voor de stralende zon. Het hart van Anthony Van Loo (29), profvoetballer met hartritmestoornissen.

Tien jaar geleden werd daarvoor een defibrillator ingeplant. Die redde op 7 juni 2009 zijn leven toen de verdediger in een match met Roeselare ­tegen Antwerp plots bewusteloos neerging ...

Het beste van Enkel voor abonnees