Provinciaal voetbal: FC Destelbergen start met overtuigende zege tegen KFC Heusden

Destelbergen - Dit weekend begint de bal opnieuw te rollen in de provinciale reeksen, en traditiegetrouw is dat bij ons met een kraker van jewelste, de derby aller derby's, KFC Heusden tegen FC Destelbergen. De partij werd gisteren al afgewerkt, en FCD haalde op overtuigende zege zijn eerste driepunter binnen na een 1-3 zege.

FC Destelbergen was doorlopend de betere ploeg in de eerste helft en speelde vrij vinnig. In de eerste helft raakte Heusden overigens nauwelijks over de middenlijn en werd het weggedrukt. Heusden hanteerde de lange bal, Destelbergen het combinatievoetbal. Al na vier minuten kon Jacob Luyten uit schuine hoek scoren (0-1). Spits De Vleeschouwer verzuimde kansen af te werken of trof doelman Jonas Fiers op zijn weg. Na de rust kwam Heusden een tiental minuten opzetten, maar de bezoekende verdediging hield makkelijk stand op kansen van Dendooven en Van Damme. Toen FCD het heft opnieuw in handen nam kon het op een algemene aanval via ex-Heusdenaar Laurens Daemers de 0-2 aantekenen. Destelbergen op rozen - maar wel al met vier gele kaarten - wisselde toen twee voorspelers, maar bij een balverlies in het midden kon Giovanni Dendooven alsnog 1-2 aantekenen. Destelbergen bleef evenwel doordrukken. Jeroen Van Poucke besliste dan de match met een kopbal 1-3. Verdiende overwinning van FC.  Trainer Benny Bontinck van Heusden beaamde na de match de algemene indruk: “de beste ploeg heeft verdiend gewonnen”.

Ook de beloften van FCD blikten keurig die van Heusden in, daar werd het 4-1. Maarten Dierick, Lorenzo Bonne, Gianni Criel en Mats Peeleman mochten juichen voor de thuisploeg. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio