Wereldrecordpoging petanque spelen

Wereldrecordpoging petanque spelen

Bart Steyaert overleed vorige week aan de ziekte waar de recordpoging rond draait. Foto: petanqueclubdeleiehoekvzw.be

Zulte - Op zaterdag 8 september probeert Petanque Club De Leiehoek uit Machelen een wereldrecord te breken. Zij willen 26 uur non stop petanque spelen. De recordpoging begint om 13 u en eindigt op zondagnamiddag 9 september om 15 u. De opbrengst gaat integraal naar CRIG, het UZ Gent kankeronderzoek onder leiding van professor Jo Vandesompele. Iedereen kan er gaan spelen of de spelers aanmoedigen.

Roland Van Daele van PC De Leiehoek: ‘Precies één jaar geleden deed ik samen met mijn vriend Bart Steyaert onze eerste navraag bij CRIG. Hoe we het  best ons (financieel) steentje konden bijdragen tot hun onderzoek. Helaas kan Bart dit niet meer meemaken. Hij overleed eind vorige week aan de ziekte, waarvoor wij deze actie organiseren. Hij was pas 55 jaar oud. Het triest heengaan geeft ieder nog extra motivatie om dit wereldrecord, in samenwerking met de gemeente Zulte op naam te plaatsen van ons klein dorpje aan de Leie.’

Gerechtsdeurwaarder Hans Van Dorpe zal alles onder toezicht houden. Twaalf vaste mensen van PC De Leiehoek spelen non stop 26 uren tegen ieder die zich aandient. Je betaalt één euro per wedstrijd. Iedereen die komt krijgt speelgelegenheid.

Op zaterdagavond kan je vanaf 18 u de inwendige mens versterken met frietjes en stoofvlees voor €10. Hiervoor moet je op voorhand inschrijven via vandaele.roland@gmail.com en betalen op bankrekening BE28 652 832 350 820, met de vermelding ’26 u nonstop friet’ en jouw naam. Op zondag is het aperotime om 11.30 u en in de namiddag zijn er lekkere pannenkoeken.

Je kan ook een steunkaart kopen bij de leden van de petanqueclub.

Afspraak in de Vaartstraat 10 in Machelen.

Op de website van Petanqueclub De Leiehoek kan je een in memoriam lezen voor Bart Steyaert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio