Boerenmarkt en dierendag

Boerenmarkt en dierendag

Foto: Leon De Winter

Zulte - Elk jaar in september organiseert het gemeentebestuur van Zulte, in samenwerking met de Landelijke Gilde, een Boerenmarkt en Dierendag in Zulte. Dit jaar heeft dat plaats op zondag 16 september, van 10 tot 14 uur, in de ommuurde moestuin van het Kasteel van Olsene.

De dag van de landbouw is een ideaal moment om kennis te maken met de lokale land- en tuinbouwers en hun producten. Zultse verenigingen zorgen zoals steeds voor lekkere lokale hapjes en drankjes. Je kan van dit alles genieten aan de terrastafeltjes op het middenplein.

De boerenmarkt heeft al voor de negende keer plaats, de dierendag voor de vierde keer. Op deze dierendag kan je ook een en ander beleven. Je maakt kennis met diverse verenigingen voor en met dieren. Er zijn demo’s met assistentiehonden en coaching voor hond en mens. Neem eens een kijkje in de bijenkast of breng je cavia mee voor een troetelkeuring. Nieuw dit jaar is de demo schapendrijven.

Voor de kinderen is er animatie, met spelletjes, knutselen en grime. Een echte huifkar voert je gratis langs de mooie plekjes in de omgeving.

Kom bij voorkeur met de fiets: er is een fietsenstalling voorzien op het terrein. In de nabije omgeving zijn parkeerplaatsen voor wagens.

Filip Peers, schepen van landbouw en dierenwelzijn: ‘We danken de eigenaars van het kasteel dat we deze prachtige locatie opnieuw mogen gebruiken. We hopen op een mooie zonnige dag en iedereen is er van harte welkom’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio