Terug naar school… via het kerkhof

Terug naar school… via het kerkhof

Melanie Van Nuffel en Elien De Wit brengen hun dochter Lio naar school via het kerkhof. “Een veilig alternatief.” Foto: pvr

Lebbeke -

Een zestal kleuters, vergezeld van hun ouders, bereikte maandagmorgen Gemeentelijke Kleuterschool Het Puzzeltje in Lebbeke langs een ongewone weg: via het kerkhof.

Mama of papa lieten de wagen op de parkeerplaats Oude Baan achter en bereikten in amper een paar minuutjes de scheidingsmuur tussen school en kerkhof, die de gemeentediensten uitrustten met een extra toegangspoort. De alternatieve toegangsweg maakt deel uit van het proefproject dat de gemeente opzet om de veiligheid in de schoolomgeving van zowel Het Puzzeltje als De Puzzel te verhogen.

“Sommigen zullen het misschien vreemd vinden, maar wij ervaren de alternatieve weg als bijzonder veilig, zowel voor onszelf als voor de kleuters”, zeggen Melanie Van Nuffel en Elien De Wit, die hun dochter Lio (2,5) op de eerste schooldag samen naar school brengen. “Er is parking zat op enkele minuten loopafstand. Kinderen ervaren een begraafplaats overigens niet als iets vreemds.” Ook buurtbewoner Louis Vermeulen vindt het een goeie oplossing. “Al zullen zo te zien de ouders er nog moeten aan wennen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees