Bekende advocaat Bart Van Tongelen (58) onverwacht overleden

Bekende advocaat Bart Van Tongelen (58) onverwacht overleden

Bart Van Tongelen. Foto: atb

Leuven / Aarschot -

Advocaat Bart Van Tongelen is zondag thuis in Aarschot onverwacht overleden. Van Tongelen werd 58.

Het nieuws wordt bevestigd door lokaal SP.A-voorzitter Urbain Lavigne. “Het overlijden van Bart komt als een donderslag bij heldere hemel”, zegt Lavigne. “Vorige week had hij nog een lang gesprek met onze schepen Geert Schellens. Er was geen vuiltje aan de lucht. Niets wees er dan ook op dat hij ziek was.”

Van Tongelen was meer dan dertig jaar lang advocaat aan de balie van Leuven. Hij maakte deel uit van het advocatenkantoor Tamera-ius aan het Begijnhof in Aarschot. Hij was ook plaatsvervangend vrederechter in Aarschot en zat welgeteld een zitting als gemeenteraadslid voor de Aarschotse SP.A.

“Hij heeft begin dit jaar de eed afgelegd als gemeenteraadslid in opvolging van de overleden Ria Vranken. Achteraf bleek er een kink in de kabel te zitten omdat het mandaat van gemeenteraadslid niet combineerbaar is met de functie van plaatsvervangend vrederechter. Daarop heeft Bart beslist om zijn mandaat neer te leggen.”

Nieuwe sportaccommodatie

Achter de schermen zette Van Tongelen zijn schouders onder de oprichting van het Huis van het Kind en de plannen rond de nieuwe sportaccommodatie op de site van de Grote Laakstraat.

“Hij was een verstandig man die heel veel heeft betekend voor ons. Hij gaf ons altijd goede raad. We zullen hem heel hard missen. Jammer genoeg kunnen we de klok niet meer terugdraaien”, aldus nog Lavigne.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio