Zo moet Rode Duivel Thibaut Courtois je trager laten rijden

Zo moet Rode Duivel Thibaut Courtois je trager laten rijden

Wie in de Bruggestraat rijdt, kan moeilijk naast de sticker van Thibaut Courtois kijken. Foto: aft

Torhout -

Heel wat automobilisten keken maandagochtend ongetwijfeld raar op toen ze de Bruggestraat volgden in het richting van het Torhoutse centrum. Op het wegdek ter hoogte van de start van de zone dertig kleeft een langgerekte sticker van Real Madrid-keeper Thibaut Courtois. Geen stunt of verkeersmaatregel, wel deel van een nieuw televisieprogramma.

Wie in de Bruggestraat met de wagen over de sticker rijdt, krijgt meteen de illusie dat Rode Duivel Thibaut Courtois gehurkt op het wegdek zit. Naast de weg hangt een bord met het niet mis te verstane opschrift ‘Don’t kill our future heroes’.

Op het eerste gezicht leek het een sensibiliseringsactie in het kader van de eerste schooldag of misschien wel een verkiezingsstunt. Maar het woordje ‘great’ onderaan het infobord deed vermoeden dat het tafereel er was naar aanleiding van de opnames van het nieuwe VTM-programma Make Belgium Great Again, waarin presentatrice Frances Lefebure er haar geheime missie van maakt om van ons land een betere plek te maken.

Overdreven snelheid

Buurtbewoners die de cameraploeg in actie hadden gezien bevestigden dit vermoeden en ook bij VTM zelf maakten ze er gisteren geen geheim van. “Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn, worden in het programma aangepakt. Ook overdreven snelheid in het verkeer is zo’n probleem.”

De voorbije dagen dook Make Belgium Great Again al anoniem op in het straatbeeld. Overal in Vlaanderen werden bussen of reclamepanelen bestickerd met de tekst ‘Great’. De eerste aflevering van Make Belgium Great Again wordt op 18 september om 20.35 uur uitgezonden op VTM.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees