Djokovic in drie simpele sets voorbij moedige Portugees

Djokovic in drie simpele sets voorbij moedige Portugees

Foto: AP

Novak Djokovic heeft zich vrij simpel geplaatst voor de kwartfinale van de US Open. De Serviër rekende in zijn achtste finale in drie sets af met de Portugees Joao Sousa, het nummer 68 van de huidige ATP-ranking.

Net geen twee uur had de 31-jarige Djokovic nodig om zich te ontdoen van zijn twee jaar jongeren Portugese tegenstander. Djokovic benutte zowat alle kansen die de Portugees hem bood: vijf van de zes breakpunten leiden ook effectief tot een break voor het nummer zes van de wereld. De solide service van Djokovic zorgde ervoor dat de Portugees daar slechts één breakpunt tegenover kon plaatsen.

Djokovic in drie simpele sets voorbij moedige Portugees
De Portugees Sousa. Foto: AFP

Dat resulteerde in een vlotte zege voor Djokovic. De Serviër maakte de wedstrijd uiteindelijk af in drie sets: 6-3, 6-4 en nogmaals 6-3. Djokovic komt in zijn kwartfinale uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Roger Federer en de Australiër Millman. Als alles loopt zoals verwacht, staat er in de kwartfinale een ouderwets duel tussen de twee heersers van het afgelopen decennium op het programma.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.