Groepsactie stookolietanksanering voor particulieren

Groepsactie stookolietanksanering voor particulieren

Foto: Photo News

Deinze / Nevele / Zulte - Samen met 20 aangesloten gemeenten organiseert Veneco een groepsactie stookolietanksanering voor particulieren. Een groepsactie laat immers betere voorwaarden toe. Plant u een omschakeling van stookolie naar aardgas of een andere warmtebron? Of bent u al omgeschakeld, maar is uw stookolietank nog niet gesaneerd? Dan kan je deelnemen aan de tankslag van Veneco en je laat zo jouw ondergrondse of bovengrondse tank saneren tegen de beste voorwaarden. Deze groepsactie loopt nog tot 31 juli 2019.

Bekijk hier de prijzen van All-in Tank Service voor uw tanksanering. Vraag hier een persoonlijke offerte aan bij All-in Tank Service of bel naar het nummer 0800/11124

Saneren

De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik wordt gesteld, geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden door een erkend tanktechnicus. Oude stookolietanks bevatten vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde tank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van bodemsanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest kunnen bewijzen dat de tank correct werd gesaneerd. Meer info over de saneringsverplichting vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Samen saneren

Samen met 20 aangesloten gemeenten organiseert Veneco een groepsactie stookolietanksanering voor particulieren. Een groepsactie laat immers betere voorwaarden toe. Een jury met vertegenwoordigers uit de deelnemende gemeenten besliste om voor deze groepsactie samen te werken met All-in Tank Service uit Eke. Zowel voor bovengrondse als ondergrondse tanksaneringen bieden zij de scherpste prijzen aan. Bovendien beperken ze de milieu-impact van de saneringswerkzaamheden door te werken met bioschuim voor het opvullen van oude tanks en door het beperken van de transportbewegingen. 

Overschakelen? 

Stookolie neemt nog steeds een belangrijke plaats in als energiedrager voor verwarming. Dat is geen goede zaak voor het klimaat. Ook aardgas is een fossiele brandstof, maar de CO2-uitstoot van stookolieverbranding ligt 25 % hoger dan bij aardgasverbranding. De omschakeling van stookolie naar aardgas of een andere minder vervuilende energiebron is daarom een logische keuze, niet enkel voor het klimaat, maar ook voor uw gezinsbudget. Bovendien komt bij het gebruik van aardgas minder zwavel en fijn stof vrij wat ook de luchtkwaliteit en de leefbaarheid ten goede komt.

Infosessie over de beste manier om je huis duurzaam te verwarmen

In september organiseren Veneco, Eandis/Infrax en Woonwijzer Meetjesland verschillende infosessies over duurzaam energieverbruik en geschikte energiebronnen voor verwarming. Experten vertellen u hoe u energie kan besparen, hoe u concreet kan aansluiten op het aardgasnet en aan welke voorwaarden u uw stookolietank kan laten saneren. Er is een infosessie gepland in zaal De Rekkelinge, Desiré Delcroixstraat 1 in Deinze op donderdag 13 september. Inschrijven kan op www.eandis.be/infosessie-Deinze, via mail naar omgeving@deinze.be of telefonisch op 09 381 95 00 of via de milieudienst van jouw gemeente.

Programma:

  • 19 uur: verwelkoming
  • 19.30 uur: Hoe kan je je huis beter renoveren? BENOveren is renoveren voor minder kosten, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort en een hogere vastgoedwaarde. Bovendien krijg je gratis deskundige ondersteuning van een BENOvatiecoach en extra premies als je met 10 buren BENOveert.
  • 20 uur: Omschakelen naar aardgas? Is je huis aansluitbaar op het aardgasnet? Dan kan je genieten van een uitzonderlijk omschakelingsaanbod van Eandis/infrax. Je ontvangt een unieke code waarmee je tot 250 euro kunt besparen voor een standaardaansluiting.
  • 20.45 uur: Groepsactie stookolietanksanering.
  • 21.15 uur: mogelijkheid tot napraten bij een drankje
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio