Syrisch leger maakt zich op om probleem van “terrorisme” in Idlib aan te pakken

Syrisch leger maakt zich op om probleem van “terrorisme” in Idlib aan te pakken

Foto: AFP

Het Syrisch leger “maakt zich op” om het probleem van het “terrorisme” in de provincie Idlib “te regelen”. Dit heeft de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, dinsdag gezegd. Idlib is het laatste bastion van de rebellie in Syrië.

“De situatie in Idlib blijft voorwerp van buitengewone bezorgdheid voor Moskou, Damascus, Ankara en Teheran”, zei Peskov. “Er is daar een nieuw bastion van terrorisme ontstaan. Een grote groep terroristen heeft zich daar verschanst. Dit leidt tot een algemene destabilisering van de situatie en ondermijnt pogingen om de situatie op het spoor van een politieke en diplomatieke oplossing te zetten”.

Peskov sprak ook van een “ernstige bedreiging” voor de “tijdelijke” militaire basissen die Moskou in Syrië heeft. “Het spreekt vanzelf dat dit probleem (van “terroristen” in Idlib) dient geregeld”, zei de woordvoerder. “Wij weten dat de Syrische strijdkrachten zich opmaken om het probleem aan te pakken”.

Peskov reageerde op de Amerikaanse president Donald Trump die Damascus, Moskou en Teheran voor een offensief in Idlib heeft gewaarschuwd. Hij gewaagde van een mogelijke “humanitaire tragedie”.

“Waarschuwingen lanceren zonder rekening te houden met het negatief en gevaarlijk potentieel voor de situatie in heel Syrië geeft geen blijk van een complete en exhaustieve benadering” om het probleem op te lossen, repliceerde Peskov ook.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees