Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Mee in één minuut: het "drugsprobleem van N-VA", Duivelse baby en dodelijke tyfoon

Mee in één minuut: het "drugsprobleem van N-VA", Duivelse baby en dodelijke tyfoon
Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
SP.A-voorzitter John Crombez is niet gediend van de “insinuaties” van Bart De Wever over de vermeende banden tussen de linkse oppositiepartijen en het Antwerpse drugsmilieu. De Antwerpse burgemeester moet volgens Crombez eerst in eigen boezem kijken, want zijn N-VA heeft volgens de SP.A-voorzitter “zelf een drugsprobleem”.
Bieke W., de vrouw die haar drie kinderen om het leven bracht in Varsenare, blijft nog een maand langer in de cel. Volgens haar advocaat Philip Van den Berghe "beseft ze ten volle wat er gebeurd is". Op een persconferentie hebben Van den Berghe en de advocaat van W.'s man toelichting gegeven bij het gezinsdrama.
De politie mag bij tactische schietoefeningen voortaan geen echte wapens meer gebruiken. Alleen nog speciale, ongevaarlijke oefenwapens om zo drama’s te voorkomen, zoals bij de Speciale Eenheden, waar een agent tijdens een oefening werd neergeschoten.
Toby Alderweireld en zijn vrouw Shani zijn maandag ouders geworden van een dochter: Ayla Alderweireld. Daardoor mist de verdediger de training van de Rode Duivels. Dinsdagmiddag houden Axel Witsel, kersvers international Hans Vanaken en bondscoach Roberto Martinez een persconferentie die u hier live kan volgen.
Een Belgische primeur: in ons land heeft dinsdag voor het eerst een zelfrijdend voertuig rondgereden. Dat gebeurde op het domein van de grotten van Han.
De doortocht van tyfoon Jebi heeft al drie doden geëist in Japan. Meer dan 160 andere mensen raakten gewond en 2,3 miljoen huishoudens zitten zonder elektriciteit. Het gaat om de krachtigste tyfoon sinds 1993.
De vijftigjarige Mario Vitalino Dos Santos is overleden bij een zwaar ongeval op de Brusselse buitenring. Dos Santos was één van de stemmen van de band Arsenal.
Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!

Het beste van Enkel voor abonnees