Moordverdachte marktkraamster Lanaken aangehouden

Moordverdachte marktkraamster Lanaken aangehouden

Het huis waar het drama plaatsvond, werd maandag afgesloten met een politielint en er liepen mannen in witte pakken rond voor het sporenonderzoek. Foto: TPA

Lanaken -

Rico C., de partner van Inge Verstappen uit Lanaken, is door de onderzoeksrechter

aangehouden op verdenking van moord op de marktkraamster. De 56-jarige voormalige Fordarbeider is overgebracht naar de gevangenis. Dat zegt Jeroen Swijsen van het parket van Limburg.

Inge Verstappen (55) werd maandag aangetroffen in de douche van het huis in de Hoenderbroekstraat, waar ze samenwoonde met haar partner Rico C. (56). Die laatste is nog diezelfde dag opgepakt. Inge en Rico C., die naar verluidt nog zelf de hulpdiensten belde, leefden volgens tal van kennissen op gespannen voet. Inge wilde de relatie verbreken en het huis verlaten.

Haar partner is dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die liet hem aanhouden op verdenking van moord. Vandaag wordt ook een autopsie uitgevoerd op het lichaam om de precieze doodsoorzaak te bepalen.

Het onderzoek wordt verdergezet door het team opsporingen van de politie Lanaken-Maasmechelen in samenwerking met het parket van Limburg en de federale gerechtelijke politie Limburg.

Jan Keulen is de raadsman van de verdachte.

Moordverdachte marktkraamster Lanaken aangehouden
Slachtoffer Inge Verstappen stond met brood en banket op de markten in onder meer Bilzen, Lanaken en Zonhoven. Foto: TPA
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees