Vuilniswagen rijdt zich vast in ‘te smalle’ straat

Vuilniswagen rijdt zich vast in ‘te smalle’ straat

De vuilniswagen kon geen kant meer op. Foto: Simone Visser

Liedekerke -

In de Rozenlaan in Liedekerke reed een vuilniswagen zich dinsdag vast in een gracht. Het incident gaf tegenstanders van een te bouwen woonproject in de straat een reden om nog even met scherp op de vergunde én intussen ook deels verkochte plannen te schieten.

De vuilniswagen van Ilva reed zich met het achterwiel muurvast. Een inwoner van de Rozenlaan plaatste een foto van het incident op Facebook met de veelzeggende zin : “De Rozenlaan is groot genoeg bevonden voor 60 extra woningen, maar te smal voor #ilva”

Daarmee werd verwezen naar de plannen voor de bouw van drie appartementsblokken met in totaal zestig appartementen in de straat. Tegen dat project kwam heel wat opstand via de actiegroep Ro-Re-Mi, gevormd door inwoners van de Rozenlaan, Resedelaan en Mimosalaan.

De plannen werden uiteindelijk, mét veertig strenge voorwaarden, goedgekeurd door de provincie. Zo zal de projectontwikkelaar zal onder andere een financiële bijdrage moeten leveren voor de herinrichting van de Rozenlaan. Het actiecomité zag de kans klein dat een beroep tegen de goedkeuring met voorwaarden gewonnen kon worden, en gaf de strijd op. Het comité zal wel nauw toezien of de voorwaarden nageleefd worden.

Verkoop gestart

Intussen is projectontwikkelaar ION recent gestart met de verkoop van de appartementen. “Vijf appartementen, van de 16 die we in de eerste fase gaan bouwen, zijn al verkocht”, aldus Jean-Pierre Pannier van ION. “De echte verkoop start op donderdag 13 september. Dan organiseren we 's avonds in een tent op de site een verkoopmoment waarop iedereen welkom is vanaf 18 uur.”

Volgens Pannier moeten de eerste werken van het Treenity-project nog dit jaar starten. Hij beseft dat het verzet van de buren groot was. “Maar uiteindelijk zal iedereen tevreden zijn dat het project er staat. Zélfs de grootste tegenstanders ", zegt hij overtuigd. “Er zijn er intussen onder hen zelfs die overwegen om iets te kopen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees