Broer en zus vechten jarenlange vete uit in rechtbank: “Als mijn zus sterft, ga ik dansen op haar graf”

Broer en zus vechten jarenlange vete uit in rechtbank: “Als mijn zus sterft, ga ik dansen op haar graf”

Foto: Belga

Stekene -

Een jarenlange vete tussen een broer en zus uit Stekene eindigde dinsdag in de strafrechtbank van Dendermonde. Daar stond broer T.B. terecht voor een vermeende kopstoot aan zijn zus, die hij tijdens de zitting zonder verpinken dood wenste.

Dat het tussen T. B. (54) en zijn zus Caroline nooit meer goed komt, werd dinsdag pijnlijk duidelijk in de zittingszaal van de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Als mijn zus sterft, zal ik gaan dansen op haar graf”, verklaarde hij. “En dat meen ik echt.” De achterliggende oorzaak van de familieruzie bleek een al jarenlang aanslepende geldkwestie te zijn. Een oplossing daarvoor zal wellicht nooit meer gevonden worden, dat bleek ook op 22 mei van vorig jaar in Stekene. Getuigen verklaarden toen dat ze hadden gezien hoe T. B. zijn zus sloeg, schopte en een kopstoot gaf. “Agressie die niet getolereerd kan worden, wat de aanleiding ervoor ook was”, vond openbaar aanklager Cindy Reynders. “Ik vraag voor T. B. zes maanden celstraf en een geldboete van 800 euro. Een straf die opgelegd kan worden met probatievoorwaarden.”

T. B. zelf ontkende zijn zus geslagen te hebben. “Ze heeft haar verwondingen zelf veroorzaakt”, hield hij vol. Ook de doodsbedreigingen aan het adres van zijn zus die hij in november van vorig jaar zou hebben gedaan ontkende hij. “Als ik morgen zou weten dat ik terminaal ben schiet ik een kogel door haar kop”, was de uitspraak die hem ten laste werd gelegd. “Maar die heb ik niet gedaan”, beweerde T. B.

Volgens de advocaat van T. B. is hij geen dader, maar wel slachtoffer. “Dit onderzoek is heel eenzijdig gevoerd”, pleitte de raadsman. “Zijn zus heeft er alles aan gedaan om mensen te vinden die hem slecht konden maken. Ze volgde hem, maakte foto’ en filmpjes van hem en ging op café zelfs naast hem zitten. Dan daagde ze hem uit om haar te slaan. Hier is duidelijk sprake van uitlokking. Ik vraag de vrijspraak.”

De rechter doet op 2 oktober uitspraak in de zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees