Huisdieren zelfde gezin al drie keer vergiftigd: “Wat als onze kinderen ooit in contact komen met dat spul?”

Rex overleefde de nacht en kon dinsdag even de kooi van de dierenartspraktijk verlaten om bij zijn baasje Hakim te zijn. Foto: ptb

Ieper -

Hakim Akkouchi, Rien Waignein en hun vijf kinderen wonen amper een half jaar in hun huis aan de Augustijnenstraat, maar in die periode werden hun huisdieren al drie keer vergiftigd.

“Het begon een drietal maanden geleden met onze kat Zoeka”, vertelt Hakim Akkouchi. “Plots begon ze te braken en te zieltogen. We repten ons naar de dierenarts, maar die kon niets meer doen en liet haar inslapen. Ze had bloed in de stoelgang, wat wijst op rattenvergif. Een week later vertoonde onze Duitse herder Rex gelijkaardige symptomen. Hij bevond in kritieke toestand toen we hem naar de dierenarts brachten, maar kwam er wel door. Bij hem ging het zonder twijfel om rattenvergif.”

Een vaak gebruikte soort rattenvergif breekt na inname vitamine K af waardoor het bloed niet langer stolt bij inwendige of uitwendige bloedingen. Hierdoor bloeden dieren dood.

Pikzwart

Afgelopen maandag vertoonde Rex opnieuw symptomen. “Hij kon niet meer op zijn poten staan en zijn ogen vielen toe. Zijn uitwerpselen waren pikzwart, wat opnieuw wijst op interne bloedingen. De dierenarts sprak over een kleine overlevingskans. Een mokerslag, en dat op mijn 39ste verjaardag”, jammert Hakim.

Rex overleefde de nacht en kon dinsdag even de kooi van de dierenartspraktijk verlaten. “Hij heeft nog altijd geen fut, maar ik ben blij dat hij nog leeft. Nu is het bang afwachten hoe zijn toestand evolueert. Er is opnieuw rattenvergif gevonden in zijn stoelgang. In tegenstelling tot Zoeka kan Rex onze tuin niet verlaten, omdat die goed afgesloten is. Tijdens wandelingen let ik er voortdurend op dat hij niets eet. Onze buurman gaat ook in de buurt wandelen met zijn hond, maar die was nog nooit vergiftigd. Het is dus mogelijk dat iemand vergif over de omheining van onze tuin gooit. Waarom weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat iemand geïrriteerd is door het geblaf, maar wie vergiftigt nu huisdieren? Hopelijk krijgt geen van onze kinderen van vijf, zes, negen, elf en twaalf jaar ooit vergif binnen wanneer ze spelen in de tuin.”

Hakim diende al klacht in tegen onbekenden en is van plan dat opnieuw te doen. “Ik ga camera's hangen, maar meer kan ik niet doen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees