Jelle Wallays verschijnt toch aan de start in Vuelta na salto mortale over bewusteloze Petilli

Jelle Wallays verschijnt toch aan de start in Vuelta na salto mortale over bewusteloze Petilli

Foto: rr

Een zware klap op de beide heupen. Dat waren de gevolgen van de salto mortale die Jelle Wallays gisteren maakte over de flauwgevallen Simone Petilli. Hij gaat vandaag toch van start in de elfde etappe maar kon vanochtend vanuit de heup geen kracht zetten na de zware crash. Afwachten of hij de finish haalt.

Volg hier LIVE de 11e etappe in de Vuelta!

Jelle Wallays kon vanmorgen amper de trappen op omdat de aanhechtingsspieren in de bil geraakt zijn die aansluiten op de heup. Zo' euvel kan wel beteren met het fietsen maar ook omgekeerd, aldus dokter Maarten Meirhaeghe. Dat zou dus een opgave kunnen betekenen in een rit die hij vooraf had aangestipt als de zijne...

“Er viel niets te ontwijken, jammer genoeg”, doet de Roeselarenaar van Lotto-Soudal het relaas van de bewuste val. “Het doet best wel pijn. Ik zat in het wiel van Petilli, die flauwgevallen is op de fiets. Op de foute plek op het foute moment dus. Het moet iets raars geweest zijn. Ik keek achteraf naar hem en het zag er niet goed uit. Hij draaide nog een beetje met zijn ogen. Het eerste moment was ik redelijk boos op hem, maar toen ik hem daar zo zag liggen... Ik hoop dat het goed gaat met hem.”

Simone Petilli kwam even later bij en werd opgenomen in het ziekenhuis in Zamora. Een eerste scan bracht geen neurologisch probleem aan het licht en hij mocht even later het ziekenhuis verlaten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.