Nieuwe verkeerssituatie aan E40 in Aalter

Eind augustus waren de bruggen op de E40 in Aalter klaar en kon het verkeer over het vernieuwde stuk snelweg rijden. Na het weekend van 1 en 2 september rijdt het verkeer dus niet langer via een doorsteek richting kust. Op donderdag 6 september start de aannemer met de afbraak van de tijdelijke weg langs de E40. Vanaf dan verandert de verkeerssituatie. Het verkeer op de E40 rijdt vanaf dan in de beide richtingen over twee rijstroken. Ook de oprit richting Gent gaat tijdelijk dicht.

Verkeerssituatie van donderdag 6 tot vrijdag 14 september

Tijdens de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 september wordt het verkeer in beide rijrichtingen op één rijstrook gebracht . Zo kan de nodige signalisatie worden geplaatst. Vanaf donderdagochtend breekt de aannemer de tijdelijke brug over de N409 af en krijgt de zone met het laatste oud asfalt, in de richting van Gent, een nieuwe asfaltlaag.

Op de E40 rijdt het verkeer op twee rijstroken in beide richtingen. De oprit naar Gent is dicht vanaf woensdag. Het verkeer kan de E40 oprijden via Beernem. De oprit naar de E40 in de richting van de kust blijft open. De afritten op de E40 blijven open zowel die uit de richting van de kust als van vanuit Gent. 

Enkel voor de afbraak van de tijdelijke brug over de N409 moeten de fietsers enkele dagen via de oversteek aan de carpoolparking rijden. Die oversteek wordt beveiligd met verkeerslichten. Ten laatste op 14 september worden de fietsers via het nieuwe definitieve fietspad langs de N409 gestuurd.

Verkeerssituatie van vrijdagavond 14 tot maandagochtend 17 september

In het weekend van 14 tot 16 september wordt de brug over de N37 Tieltsesteenweg afgebroken. Op de rotonde zelf in Aalter wordt gewerkt aan de aansluiting van de fly-over. Het verkeer naar Aalter zal daar over één rijstrook rijden.

Er is geen verkeer mogelijk onder de E40 van vrijdag 14 september om 19 u tot maandag 17 september om 6 u.  Ondertussen werkt de aannemer aan de aansluiting van de fly-over. Er wordt een nieuwe tijdelijke toegang aan de Lostraat (N449) aangelegd.

Op de E40 rijdt het verkeer op twee rijstroken in beide richtingen. Het verkeer rijdt via de open opritten door tot Nevele of Beernem. Daar kan het verkeer via de op- en afritten draaien om aan de andere kant van de E40 af te rijden in Aalter. Fietsers rijden via het nieuwe fietspad langs de N409

Verkeerssituatie van maandag 17 tot zondag 26 september

Van 17 tot en met 26 september zal ook de rechtstreekse oprit van de N44 naar de kust worden afgesloten. De aannemer vernieuwt de resterende oude stukken asfalt richting Kust. Op de E40 rijdt het verkeer op twee rijstroken in beide richtingen. De op- en afritten in de rijrichting van Gent/Brussel zijn open. De oprit van de N44 naar de kust is dicht. Het verkeer richting Kust rijdt via de nieuwe oprit van de N37.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio