FOTO & VIDEO. Met de fiets in 15 minuten van centrum Deinze naar Grammene

Schepen Bart Van Thuyne en burgemeester Jan Vermeulen reden maandag met hun elektrische fiets voor het eerst over de nieuwe fietsersbrug die is aangelegd naast de spoorwegbrug van de lijn Adinkerke-Tielt-Deinze over de gekanaliseerde Leie. Door die brug kunnen fietsers en inwoners van in het centrum van Deinze in korte tijdspanne naar het centrum van Grammene en de andere ‘Balkanstaten’ toe. “Alleen dient komende van aan de Tolpoortbrug in Deinze nog de missing link weggewerkt te worden aansluitend op het fietspad langs het KSA-lokaal en de omleiding naar de Machelenstraat.

Fietsersbrug over gekanaliseerde Leie naast spoorlijn is open

“De nieuwe fietsersbrug is aangelegd door Infrabel als compensatie voor de af te sluiten overweg in de Karrestraat te Astene”, zegt de schepen. “De spoorwegbrug zelf is eigendom van Wegen en Verkeer. Aan de overkant ligt het oliebedrijf Vandamme. De nieuwe fietsersbrug is 2,5 meter breed en sluit aan op een weg op het grondgebied van Zulte en de Vaart Linkeroever. Fietsers kunnen daar terug naar Deinze langs het afleidingskanaal of richting Machelen en Zulte of verder naar Grammene toe. Daar dienen ze wel nog over de vermaarde Lorenzobrug en de oude Leiemeander naast dezelfde spoorlijn Adinkerke-Tielt-Deinze te rijden. Om de passage over de brug een kunstvol karakter te geven overwegen we om later op de betonnen muur onder de brug een kunstenaar aan het werk te zetten. We hebben wel al een idee voor de naam van deze fietsersbrug maar we brengen het dossier eerst naar de gemeenteraad.”

“Zeker is dat de inwoners van de ‘verre’ Deinse deelgemeenten en de wielertoeristen gretig gebruik van deze nieuwe passage zullen maken,” besluit de burgemeester.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio