Advocaat uit Zwevegem krijgt 3 maand cel voor witwaspraktijken

Advocaat uit Zwevegem krijgt 3 maand cel voor witwaspraktijken

Themabeeld Foto: Shutterstock

Zwevegem -

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft woensdag een advocaat uit Zwevegem veroordeeld tot een straf van drie maanden met uitstel en een boete van 1.800 euro. De man zou 30.000 euro hebben witgewassen.

De advocaat trad in 2016 op als raadsman voor een koppel dat zich moest verantwoorden voor oplichting. De man zou zich voor zijn prestatie in cash hebben laten uitbetalen, wetende dat het geld de opbrengst was van oplichtingen.

Het parket sprak over een bedrag van 30.000 tot 50.000 euro cash geld over een periode van vijf jaar. De wagen van de advocaat stond tevens op naam van het bedrijf van zijn cliënten en de vijftiger stelde slechts één ereloonnota op terwijl hij vijf jaar lang hun advocaat was, wat het parket verdacht vond.

Het openbaar ministerie vorderde zestien maanden, maar de rechtbank veroordeelde de man tot drie maanden met uitstel en een geldboete van 1.800 euro. Hij werd ook vervolgd voor het verbergen van gezochte misdadigers, maar die feiten achtte de rechtbank niet bewezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees