Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Vlnr. vijf van de zeven bestuursleden: Thierry De Baets, Dirk Van Keymeulen, Dirk De Smedt, Arne De Ketelbutter en zittend Tim Vinck. Zij namen dinsdagavond hun intrek in de sportzaal van het VTI. lds

Tafeltennissers vinden nieuwe (tijdelijke) thuis in VTI

Aalst/ Erembodegem

-

De tot dan toe thuisloze tafeltennisclub Erembodegem nam dinsdagavond haar intrek in de sportzaal van het VTI. “We zijn heel dankbaar maar nu we geen kantine meer hebben, is het zoeken naar inkomsten”, zegt voorzitter Dirk De Smedt.

De tafeltennisvereniging met roots in de grootste deelgemeente van Aalst bestaat ruim veertig jaar. Altijd hadden ze een clublokaal in Erembodegem, vaak in zaaltjes en achter cafés, maar enkele maanden geleden moesten ze verhuizen. De eigenaar besloot de loods aan de Groeneweg, waarin ze zeven jaar speelden, te verkopen.

De toekomst zag er even onzeker uit, maar TTC leeft op hoop nu ze alvast tijdelijk een onderkomen heeft in de sportzaal van het VTI aan de Sinte Annalaan. “We zijn heel blij dat de stad Aalst ons kon helpen”, zegt Dirk De Smedt (58), voorzitter van TTC Erembodegem. “Vanaf november krijgen we een onderkomen in de sportzaal van TechniGO in Aalst. Die zaal wordt volledig vernieuwd en is nog niet klaar.”

Na een succesvolle aanvraag haalden TechniGO en het SportAG van de stad vorig jaar 200.000 euro aan subsidies binnen om de school ook na de lesuren open te stellen. Daarop begon het SportAG aan de vernieuwing van de lokalen, met onder meer andere sportvloeren, verwarming en verlichting.

Op zoek naar geld

“Op termijn komt er ook een ruimte voor een flexibele sportbar, net als liften zodat de sporthal voor alle sporters toegankelijk is”, zegt nog Hannah Verdoodt van het SportAG.

Intussen zoekt de club naarstig naar geld. “Vroeger hadden we een kantine die genoeg opbracht om de huur te kunnen betalen”, zegt De Smedt. “Die hebben we nu niet meer.”

Wie de club een financieel duwtje in de rug wil geven, kan kabeljauw- of varkenshaasje komen eten op het jaarlijkse eetfestijn. Dat vindt plaats op zaterdag 22 september van 18 tot 22 uur in zaal Sint-Paulus in de Botermelkstraat 63 in Aalst.(lds)

Het beste van Enkel voor abonnees