Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Pro Nieuwpoort gaat voor evenementenhal, aanpak kansarmoede en zone 30 in centrum

Nieuwpoort Een vlot bereikbare evenementenhal voor de jeugd, een betere aanpak van de verkeerssituatie rond het Sluizencomplex en meer aandacht voor kansarmoede: de onafhankelijke lijst Pro Nieuwpoort heeft zijn verkiezingsprogramma gelanceerd.

“Jongeren trekken naar de buurgemeenten op zoek naar uitgaansmogelijkheden”, zegt lijsttrekker Nicolas Vermote. “Een evenementenhal in de ambachtelijke zone kan onze stad een nieuwe impuls geven. We kunnen er eventueel ook het jeugdhuis en de jeugdwerking in onderbrengen. Nieuwpoort bezit verder tal van natuurlijk troeven. Een natuureducatief centrum, een link tussen de IJzermonding, de Koolhofputten en de kinderboerderij zijn dan ook geen overbodige luxe. Het toerisme is de motor van onze economie. Lokale handelaars verdienen meer ondersteuning en de vismijn verdient een opwaardering als toeristische attractie. Ook de parken hebben een enorm potentieel.”

De partij wil verder een zone 30 in de volledige binnenstad en maakt zich zorgen over de stijgende kansarmoede. “Van 10,4 procent in 2012 naar 26,1 procent vorig jaar. Dat is een hallucinant”, zegt Vermote. “Zo is het vroeg detecteren van gezinnen in problemen van cruciaal belang. Het bouwen van een dienstencentrum kan een stap zijn.” (vln)

Het beste van Enkel voor abonnees