'Fiesta Europa' brengt de vakantie nog even terug

Deinze - Fiesta Europa organiseert specialiteitenmarkten in Vlaanderen en daarbuiten. Vooral in Vlaanderen zijn ze reeds zeer gekend en geliefd met de Europese belevenismarkten, een succesformule waar ze reeds tien jaar aan sleutelen. Op vrijdagnamiddag 7 september, zaterdag 8 september en zondag 9 september is Fiesta Europa te gast op de Markt van Deinze. Ontdek, geniet, proef en beleef zijn de kernwoorden om Fiesta Europa te beschrijven.

Fiesta Europa brengt het ultieme vakantiegevoel naast je deur

De internationale belevenismarkt “Fiesta Europa” komt voor het eerst naar Deinze.  Dit is een marktconcept waarbij ze buitenlandse marktkramers vanuit heel Europa en daarbuiten met regionale streekproducten en specialiteiten samenbrengen, om zo een zeer mooie en kwalitatieve meerdaagse markt aan te bieden. Je vindt er zowel voeding als niet voeding en eveneens standhouders die authentieke bereidingen ter plaatse maken. Door toevoeging van een podium met een gezellig terras, sfeervolle internationale livemuziek, animatie, springkastelen voor de kinderen en een toiletwagen wordt het een uniek en kwalitatief totaal-evenement.

Je ontdekt een bont gezelschap internationale marktkramers en je laat je onderdompelen in een onweerstaanbare mix van geuren en kleuren, talen en culturen. Noteer 7, 8 en 9 september in je agenda voor drie dagen ultiem vakantiegevoel in je eigen buurt.  Lange files moet je er in dit geval niet voor trotseren.

Uniek concept

Op de Europese specialiteitenmarkt vind je Portugese specialiteiten naast Corsicaanse charcuterie,  Italiaanse kazen en salami’s, Griekse olijfolie,… Een gezellig marktje met standhouders die met plezier specialiteiten uit hun land of regio te koop aanbieden. En het gaat heus niet alleen over streekproducten. Ook allerlei artisanale producten zijn er te vinden. Mineralen en edelstenen, lederwaren, handgemaakte lampen,… Het is maar een greep uit wat je bij Fiesta Europa kan ontdekken. Kwaliteit, originaliteit en authenticiteit staan daarbij voorop.

Eten en drinken

“Fiesta Europa” is echter veel meer dan een kleurrijke markt. Je kan er niet alleen komen bij de internationale kramen, je kan er ook lekker eten en drinken. Op het gezellig terras vind je een kwaliteitsvol aanbod van gerechten en bijhorende dranken. Paella, pizza, burgers, de Paljas bierstand, wijnen en cocktails,…

Animatie

Op vrijdag gaat de markt open rond de middag. Om voor de juiste ambiance te zorgen staat op het knusse podium op vrijdagavond vanaf 18 u Tumbao Cubano die de pannen van het dak speelt met Cubaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Op zaterdagmiddag vanaf 12.30 u is dat  Par Hasard, die om 18 worden afgelost door Elisabeth & Dirk. Op zondag brengt La Mancha ambiance vanaf 15.30 u. Op elk moment van de dag schept “Fiesta Europa” het hele weekend lang de juiste sfeer. En de goesting is er om zo laat mogelijk open te blijven. Hopelijk gooien de weergoden geen roet in het eten. 

Maar ook kleine levensgenieters zijn welkom. In samenwerking met het Belgisch Kinderkanker Steunfonds wordt er een leuk kinderdorp gebouwd met springkastelen en een knutsel- en speelzone waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 7 september van 12 tot 21 uur minimaal (weersafhankelijk), zaterdag 8 september van 10 tot 21 uur (of later bij goed weer) en zondag 9 september  van 10 tot 19 uur.

Waar: Markt, Deinze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio