De Hopduvelfeesten staan voor de deur: dit zijn de vijf optredens die u niet mag missen

De Hopduvelfeesten staan voor de deur: dit zijn de vijf optredens die u niet mag missen
Asse -

De Assenaren hebben er opnieuw twee jaar op moeten wachten, maar vanaf vrijdagavond kunnen ze zich weer drie dagen lang onderdompelen in een eclectisch geheel van spektakel, muziek, kinderanimatie en folklore. Programmator Joeri Van Mulder gidst ons door de line-up van de Hopduvelfeesten 2018 door de vijf optredens te kiezen waar hij het meest naar uitkijkt.

De Popduvels, aka Pop- en jazzafdeling van de Kunstenacademie A. De Boeck

Vrijdag 7 september, 20 tot 20.50 uur

“Twee jaar geleden openden de Popduvels al eens de Hopduvelfeesten”, zegt Van Mulders. “Een schot in de roos. Uptempo, swingend en goed gezongen. De Popduvels is een pop up-band, samengesteld uit leerlingen en leerkrachten van de pop- en jazz-afdeling van de Kunstenacademie August De Boeck. Met deze keer ook een live blazers-combo.”

Het vijftienkoppige gezelschap zal zich op de openingsavond van de Hopduvelfeesten wagen aan pop-, soul- en funknummers van onder meer Camila Cabello, Anouk, The Spice Girls, Raymond van het Groenewoud en Bruno Mars. Naar aanleiding van het overlijden van de Queen Of Soul zingen ze ook een Aretha Franklin-medley.

“De Popduvels staan voor veel enthousiasme op het podium, jonge talenten zowel bij de zangers als bij de muzikanten en herkenbare songs. Een straffe start van het weekend. Ze hebben er hard aan gewerkt - ik zag verschillende repetities - en ze verdienen dus veel volk voor het podium.”

“Dit optreden is trouwens de exponent van het nieuwe en jeugdige elan binnen de pop- en jazzafdeling van de Kunstenacademie, dé afdeling bij uitstek waar jong talent podiumkansen krijgt. En alleen dààrom al een aanrader.”

Radio Guga

Vrijdag 7 september, 22.30 tot 23.45 uur

Voor Radio Guga, een festivalband rond stemmenimitator Guga Baul (die u wellicht kent uit Tegen De Sterren Op) is het ook de tweede passage op de Hopduvelfeesten. “Een concept dat het midden houdt tussen een coverband en een tributeband en vooral wérkt bij het publiek”, aldus de programmator.

“Er is natuurlijk de innemende persoonlijkheid van Guga, de haast perfecte imitatie van de stemmen maar vooral ook de straffe, kwalitatieve begeleidingsband. Geen wonder als je ziet dat toppers als Joost Van den Broeck, Bert Embrechts, Filip Bollaert en Jacques Motmans Guga begeleiden. Met Joost Vandenbroeck aan de drums is er trouwens ook een Assese link. Novastar, Bart Peeters, Adamo, Bob Marley, The Beatles, Elvis Presley, Gerard Lenorman, Stromae, Editors, Arno: in 75 minuten komen de grootste artiesten voorbij.”

Daan Deluxe

Zaterdag 8 september, 23.40 tot 1 uur

“Ik ben heel blij dat we Daan opnieuw naar Asse kunnen uitnodigen”, zegt Van Mulders. “Hij was eerder te gast in het cultureel centrum in een akoestische formule, maar op het Hopduvelpodium trekt hij weer alle registers open. Voor Daan Deluxe trekt hij de festivalkaart en neemt hij in zijn kielzog een extra grote band mee. Zijn vaste podiumkompanen Isolde Lasoen, Jeroen Swinnen, Geoffry Burton, Jean-Francois Assy en Jo Hermans krijgen het gezelschap van blazers als Wietse Meys en Carlo Mertens, Belgiums finest. Ik zie het nu al voor mij: één groot up-tempo feest met ‘tuxedoversies’ van de grootste hits: Housewife, The Player, Icon, Victory, Swedish Designer Drugs...

William en de Foreverband

Zondag 9 september, 18 tot 19 uur

“Pukkelpop heeft Willy Sommers, Hopduvel heeft William Scheerlinck. De lokale held van Asse-ter-Heide staat al meer dan 40 jaar op de planken. Daar waar andere zangers en zangeressen moeten harken om optredens te versieren, rijgt William de dansnamiddagen en -avonden aan elkaar. William brengt er overal de ambiance in.”

“Zondag wordt een hoogdag, want William kreeg van het Hopduvelcomité de kans om op het grote podium op de Boekfos op te treden. En het wordt al helemaal een feestdag, want we versterken hem met de 50-koppige Foreverband, een groot orkest dat eerder al nationale en internationale artiesten als Johnny Logan, Will Tura, Günther Neefs, Udo, Paul Michiels... begeleidde. Samen brengen ze een Nederlandstalig repertoire, met songs van onder andere Will Tura, Jan Smit en… Willy Sommers.”

Les Truttes

Zondag 9 september, 22 tot 23.30 uur

“In Vlaanderen zijn er volgens mij twee coverbands die Champions League spelen: The Magical Flying Thunderbirds en Les Truttes. En laat nu nét één van die toppers de Hopduvelfeesten zondag afsluiten”, zegt Van Mulders lyrisch.

“Ik zag ze eerder deze zomer het St.-Baafsplein op de Gentse Feesten overrompelen met een energieke set die het publiek geen seconde met rust laat. Met Mister S.L.Y. die trekt en sleurt aan het publiek. Met Miss Kitty K ook, in de hoge tonen goed bij stem. Met verrassende keuzes in de nummers, hedendaagse muziek maar ook hits van een tijdje geleden. Mash-ups en medleys met een creativiteit waar haast alle andere coverbands bij verbleken. Topniveau!”

“Al ben ik er wel zeker van dat ook Level Six haar visitekaartje vrijdagavond zal afgeven. Het is een van de hipste partybands van het moment en staat garant voor een vet feestje. Ideaal voor de nachturen op vrijdag.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio