Inbrakenplaag bij winkeliers in Lokeren

Inbrakenplaag bij winkeliers in Lokeren

Foto: bfs

Lokeren -

Lokeren krijgt de laatste weken af te rekenen met een inbrakenplaag in winkels. Opvallend: de dader slaat steeds toe tussen 5.30 en 6.30 uur. De politie roept op om altijd te bellen bij een inbraakalarm. Dat wordt vaak niet gedaan, zo blijkt.

De modus operandi van de dader is steeds dezelfde: hij breekt de deur van een winkel open en gaat met de inhoud van de kluis of kassa aan de haal. Op de beelden van de bewakingscamera’s is te zien dat de man steeds gemaskerd is en telkens in de vroege ochtend op pad is. “De afgelopen weken worden we geplaagd door een reeks inbraken in handelszaken”, geeft commissaris Rudi De Clercq van de lokale politie van Lokeren aan. “De laatste feiten dateren van donderdag. Toen werd er ingebroken bij een winkel langs de Zelebaan. Opvallend is dat alle feiten telkens gepleegd worden tussen 5.30 en 6.30 uur. De dader draagt ook altijd dezelfde outfit. Ook in Dendermonde en Zele werden gelijkaardige feiten gemeld.”

De commissaris roept alle winkeliers op om extra waakzaam te zijn. “Bij een aantal van de inbraken ging het alarm af. Vaak ging er heel wat kostbare tijd verloren vooraleer de politie werd verwittigd. Heel wat eigenaars vermoeden dat het alarm afgaat omdat iemand van de personeelsleden zich vergist zou hebben bij het invoeren van de code, en bellen de politie zelfs helemaal niet op. Door ons snel te verwittigen kunnen wij snel in actie komen, en hopen we de inbreker op heterdaad te kunnen betrappen.”

Handelaars worden verzocht om bij een alarm of verdachte situatie de politie te bellen op het nummer 09/340.94.99. Wie aangesloten is bij een alarmcentrale wordt gevraagd om ook die dienst meteen de politie te laten verwittigen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees