Trump ziet nachtmerrie werkelijkheid worden

Trump ziet nachtmerrie werkelijkheid worden

Foto: AFP

America first”, kondigde president Donald Trump aan bij het begin van zijn ambtstermijn. Onder zijn bewind zouden de Verenigde Staten weer “great” worden. Maar het agressief economisch beleid van Trump, die zichzelf geregeld op de borst klopte voor zijn prestaties, heeft een vervelend effect.

In juli steeg het handelstekort van de VS naar het hoogste niveau in vijf maanden tijd. Het verschil tussen de waarde van de goederen die het land exporteert en importeert groeide tot 50,1 miljard dollar, zo blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel woensdag publiceerde. Dat komt doordat er een record aan spullen werd geïmporteerd, terwijl de export afnam, meldt RTL Nieuws.

Het groeiende verschil komt voort uit de verhoging van importheffingen op Amerikaanse goederen door belangrijke handelspartners als China. De landen reageerden daarmee op gelijke maatregelen die eerder door Washington werden genomen.

Met het agressieve beleid wil Trump een nieuw handelsakkoord afdwingen met China, maar dat heeft dus (vooralsnog) een averechts effect. En dat is slecht nieuws. Niet alleen voor de Amerikaanse economie, maar ook voor Trump zelf. De Amerikaanse economie weer ‘great’ maken door productie bij lokale bedrijven voorrang te geven op exportgoederen is één van de stokpaardjes van de president.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees