ING luidt intern de noodklok over problemen bij Belgische IT-systemen

ING luidt intern de noodklok over problemen bij Belgische IT-systemen

Foto: AFP

Brussel -

ING kampt in thuisland Nederland maar vooral in België met zulke grote achterstanden op het eigen werkprogramma dat dit de bedrijfsvoering begint te bedreigen. Met name in België kampt het financiële concern met problemen met de IT-systemen. Dat schrijft Het Financieel Dagblad.

De Nederlandse zakenkrant baseert zich op interne documenten die het deels in handen kreeg. Door de achterstanden komt de ‘license to operate’ in gevaar, aldus een presentatie van augustus aan eigen managers in de Benelux.

De achterstanden met het verwerken van een reeks aan problemen, waaronder die rond de naleving van de antiwitwaswetten, heeft een ‘kritieke omvang’ bereikt. ING maakte recentelijk bekend dat het een recordschikking van 775 miljoen euro moet betalende juist voor falende antiwitwassystemen.

Het rapport gaat ook in op IT-problemen bij ING, vooral in België. Op vijf van de zeven punten voldoen de systemen, die de kern van het hele bankbedrijf vormen, niet aan de eigen veiligheidscriteria.

Intern heeft het bedrijf het vertrek aangekondigd van de chief information officiers in Nederland en België.

De krant wijst erop dat de problemen van ING in België vervelend zijn voor topman Ralph Hamers. Hij was eerder hoogste man van ING België.

Corrigeer

NIEUWS