Marianne Vos volgt Greg Van Avermaet naar nieuwe ploeg: nieuwe boost voor vrouwenwielrennen

Marianne Vos volgt Greg Van Avermaet naar nieuwe ploeg: nieuwe boost voor vrouwenwielrennen

Foto: Photo News

Marianne Vos koerst volgend jaar onder de vlag van CCC. De Poolse schoenenfabrikant neemt de huidige vrouwenploeg Waowdeals Pro Cycling over en gaat een samenwerking aan voor drie jaar met een bijkomende optie van twee jaar. Recent maakte CCC ook al bekend dat het volgend jaar bij de mannen een team bij de World Tour in stelling brengt waarbij Greg Van Avermaet zal uitkomen. Maar nu voegt het dus ook een sterke vrouwenploeg toe aan hun structuur.

“We krijgen een Poolse sponsor en naamgever, maar behouden onze identiteit en structuur waarmee we al vele jaren succesvol zijn in het vrouwenwielrennen. De wortels van de ploeg blijven dus in vruchtbare, Nederlandse aarde. Wel zal de ploeg een internationaal karakter krijgen met een mix van toprensters en aanstormende talenten, iets waar de ploeg groot mee is geworden. Op dit moment zitten contractbesprekingen in een afrondende fase”, liet iet teammanager Eric Van den Boom optekenen. Intussen wordt ook bekeken in hoeverre Waowdeals als sponsor nog deel kan uitmaken van het nieuwe kader.

Steeds meer World Tourploegen bij de mannen voegen intussen een vrouwelijke UCI-ploeg aan hun structuur. Momenteel is dit al het geval met ondermeer Lotto Soudal, Movistar, Mitchelton-Scott, Astana, Gourpama-FDJ, Team Sunweb en daar komen volgend jaar ook Trek en nu dus ook CCC bij. Het duidt alvast op de groeiende belangstelling van het vrouwenwielrennen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.