Wij testten ‘Secret Cinema’: huiveringwekkende locatie en enge nonnen tijdens de horroreditie

Een film bekijken op een geheime locatie die volledig aansluit bij het thema van de voorstelling, dat is het nieuwste initiatief van Kinepolis. De bioscoopketen wil met hun ‘Secret Cinema’ meer inzetten op de totaalbeleving rond het filmgebeuren. Titanic bekijken op een boot tijdens storm op zee of liever Star Wars in futuristische setting? Wij testten alvast de horroreditie uit: ‘The Nun’, op een wel heel toepasselijke locatie.

Kinepolis organiseerde de laatste jaren al verschillende voorstellingen die de biscoopganger net iets meer bieden dan alleen maar film. Zo staan naast de klassieker Ladies at the movies ook al Seniors at the movies (voorstellingen voor senioren), Movie Classics (absolute filmklassiekers) en Opera in de Cinema (live opera vanuit New York) op het programma. Het nieuwste initiatief van de bioscoopketen gaat nog een stapje verder: tijdens Secret Cinema wordt de film op een geheime locatie vertoond.

“De vertoning gaat niet door in een klassieke Kinepoliszaal”, verduidelijkt Karen Vanstaen, marketing manager van Kinepolis. “Wel op een externe, unieke locatie die volledig gelinkt is aan wat in de film gebeurt. We willen dat de filmbeleving letterlijk tot leven komt.”

Niet voor angsthazen

De eerste editie van Secret Cinema gaat door in Gent van 7 tot en met 10 september met horrorfilm ‘The Nun’. Een prent van regisseur Corin Hardy en screenwriter Gary Daubermann (bekend van ‘Annabelle’ & ‘IT’) waarin de mysterieuze zelfmoord van een non wordt onderzocht.

“We hebben een heel trouwe horrorcommunity dus deze film is perfect om van start te gaan met het concept”, zegt Vanstaen. “We hebben de bezoekers pas enkele dagen op voorhand de precieze locatie gegeven en hen ook gezegd dat ze zich mochten verkleden. Een priester zal hen bij de ingang opwachten en een bijzonder toegangsticket overhandigen. Er lopen ook heel wat acteurs rond die in het thema passen, de vertoning is dus niet voor angsthazen. (lacht)

Totaalbeleving

In tijden van streamingsdiensten als Netflix of Play More blijven we al eens liever voor de eigen buis zitten in plaats van naar de bioscoop te trekken. Ook het uitgesteld televisiekijken (lees: kijken wanneer je zelf wilt én reclame doorspoelen) op tv-schermen die vaak breder zijn dan het gemiddelde tv-kastje, zorgt ervoor dat we evengoed gezellig thuis kunnen blijven.

Niet toevallig is de totaalbeleving dan ook het stokpaardje van de Secret Cinema. Het moet gezegd: op de eigen bank blijft de beleving vaak beperkt tot een zacht fleecedekentje of het hollen naar de koel- of koekjeskast. Bij de vertoning van ‘The Nun’ ging het er net iets anders aan toe: raaskallende waarzeggers, huiveringwekkende nonnen en onheilspellende muziek. En dat alles op een locatie die kan dienst doen als decor voor de film zelf.

Binnenkort ‘Titanic’?

Over de film zelf zijn de meningen verdeeld, maar het concept slaat duidelijk aan. “De details maken het wel echt af”, weerklonk meermaals.

In de Britse versie van het concept, vertoond in Londen, passeerden onder meer ‘The Blair Witch Project’, ‘Star Wars’ en ‘Titanic’ (waar een boot én woeste golven het decor vormden) al de revue. Welke films nog zullen volgen in ons land, is nog niet bekend. “Het staat zo goed als vast dat er nog een volgende editie komt”, klinkt het bij Kinepolis. “Maar over welke film het gaat, moeten we nog bepalen.”

Tickets voor de Secret Cinema van ‘The Nun’ op maandag in Gent zijn nog beschikbaar en kosten 25 euro (verkrijgbaar op de website).

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees