Rusthuisbewoners beleven lol door slagroomtaarten naar personeel te gooien (voor Music For Life)

Flor houdt zich klaar voor zijn worp. Foto: kma

Zandhoven - De bewoners en familie van woonzorgcentrum Pniël in Pulderbos mochten vrijdag voor 2 euro voor het goede doel een slagroomtaart in het gezicht van personeelsleden Larissa Fritz (ergotherapeute), Sacha Rymen (hoofd animatie), Ronald Schoofs (hoofd zorg), Wim De Backer (werkman) en Ingeborg Broeckx (animatie) gooien.

Hier beleeft Flor Allemeersch (80) lol door Ingeborg te smashen. De opbrengst gaat naar Music For Life (MFL), en meer bepaald naar de Demiclowns voor dementerenden en de samentuin Barmhart. De komende weken volgen er nog een kunstverkoop, verwenkoffiedag en een wafelverkoop voor MFL. Ergotherapeute Larissa Fritz bedacht de ludieke taartenwerp. In plaats van échte taarten, ging het om kartonnen borden die vol slagroom waren gespoten. “De slagroom zit tot in mijn neus en oren. En ik kan niet likken, want ik ben lactose-intolerant”, zei Ingeborg plakkerig.

Zo gemakkelijk was het overigens niet, want sommige mensen misten zelfs bij twee pogingen van dichtbij nog. Het bord met slagroom had enig gewicht en dan recht in het gezicht gooien bleek niet evident.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio