Vorig jaar nog gehecht op de slotklim, nu wint hij Vuelta-rit op dezelfde berg: wie is Óscar Rodriguez?

Vorig jaar nog gehecht op de slotklim, nu wint hij Vuelta-rit op dezelfde berg: wie is Óscar Rodriguez?

Foto: Photo News

Zelfs de Spaanse doorsnee-journalist moest op zoek naar het verhaal achter Óscar Rodriguez die bovenop La Camperona helemaal vanuit het niets een Vuelta-ritzege boekte voor de professioneel continentale ploeg Euskadi-Murias. Effenaf straf was dat op de Vuelta-favorieten Quintana, Valverde en Pinot na hij het snelst de slotklim nam na een hele dag plankgas te hebben gegeven. Maar wie is die Óscar Rodriguez nu eigenlijk?

Rodriguez is een Navarrees van 23 jaar die als junior begon in dezelfde club van Miguel Indurain, de zoon van de vijfvoudige Tourwinnaar Miguelon. “Ik koos daarna voor de universiteit, maar kreeg het in mijn tweede jaar voor ingenieur mechanica best moeilijk om de zaken te combineren. Op advies van mijn ouders koos ik voor de fiets. Het is gewoon ‘destino’, het lot dat ik hier won. Vorig jaar viel ik zwaar in de Ronde van Castilla y León in een afzink voor La Camperona. De ambulance moest de slotklim van vandaag over, maar op die steile hellingen begaf de motor het. Waardoor ze me op de flanken moesten hechten aan de lippen en de linkerarm”, aldus de 23-jarige prof van het team van Jon Odriozola die via een wildcard als debutant in deze Vuelta belandde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.