Levensgevaarlijk: motorrijder knijpt op volle snelheid remhendel van tegenstander dicht

Moto2-rijder Romano Fenati (Marinelli Snipers) zit diep in de problemen. De Italiaan werd tijdens de Grote Prijs van San Marino gediskwalificeerd nadat hij de remhendel van concurrent Stefano Manzi (Forward Racing) op volle snelheid indrukte. Manzi raakte even uit balans door de drieste actie van zijn landgenoot, maar bleef wel overeind. Fenati kreeg na de wedstrijd een schorsing van twee races opgelegd.

Fenati was eerder in de race door Manzi even van de baan gedrukt en dat zinde de 22-jarige uit Ascoli Piceno duidelijk niet. Fenati reageerde door later in de race, op een moment waar hij vlak naast Manzi reed, zijn hand uit te steken en Manzi’s voorremhendel dicht te knijpen. Een rotgevaarlijk manoeuvre waardoor Manzi ei zo na het evenwicht verloor, maar als bij wonder bleef de 19-jarige op zijn motor. Fenati kreeg voor zijn acties een zwarte vlag en werd zodoende gediskwalificeerd. Na de wedstrijd besloten de stewards om de jonge Italiaan ook nog een bijkomende schorsing van twee races op te leggen. Hij zal zo de Grote Prijzen van Aragon (Spanje) en Thailand missen.

De Italiaan Francesco Bagnaia (Kalex), die gestart was van op de pole op het circuit in Misano, won de race. Hij vergroot zo zijn voorsprong als leider in het Moto2-klassement op de Portugees Miguel Oliveira (KTM), die als tweede eindigde. De Duitser Marcel Schrötter (Kalex) kwam als derde over de finish en mocht zo voor de eerste keer in zijn carrière op het podium staan. Bagnaia boekte zijn zesde zege van het seizoen en telt nu acht punten voorsprong op Oliveira in het klassement.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.