Uitwerpselen van ongedierte, vervallen voedsel, dode insecten én een gevecht met de controleurs: restaurant moet meteen sluiten

Uitwerpselen van ongedierte, vervallen voedsel, dode insecten én een gevecht met de controleurs: restaurant moet meteen sluiten

Restaurant De Viool moet sluiten.

Asse / Zellik -

Restaurant De Viool in Zellik is met onmiddellijke ingang gesloten na een vernietigende inspectie van het FAVV. De hygiëne in de keuken liet te wensen over en bovendien viel de restauranthouder de inspecteurs aan.

Controleurs van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gingen op 4 september langs bij restaurant De Viool aan de Brusselsesteenweg in het centrum van Zellik, na een klacht dat het restaurant het niet zo nauw nam met de hygiëne. De controleurs stelden vast dat er in de keuken effectief heel wat gebreken waren.

Uitwerpselen van ongedierte

De werkbladen waarop het voedsel bereid wordt, bleken al lang niet meer schoongemaakt te zijn. Hier en daar werden ook uitwerpselen van ongedierte gevonden en zelfs dode insecten. In een koelcel buiten werden vervallen levensmiddelen aangetroffen. Ze werden meteen in beslag genomen. Door de vele overtredingen en het dringende gevaar voor de voedselveiligheid besloten de inspecteurs om het restaurant met onmiddellijke ingang te sluiten.

Controleurs bedreigd

De restauranthouder ging echter niet akkoord met die beslissing en weigerde het document dat een tijdelijke sluiting oplegde te tekenen. Hij bedreigde de controleurs zowel verbaal als fysiek, waarop de lokale politie ter plaatse moest komen.

Twee dagen na het bevel tot sluiting bleek het restaurant nog steeds open te zijn. Het FAVV contacteerde de burgemeester, die een bevel tot onmiddellijke sluiting van de zaak oplegde. Er volgden gemengde reacties op de sluiting. Sommige klanten zeggen nooit problemen te hebben ervaren, anderen bevestigen dat ze effectief ziek werden na een bezoek aan het restaurant.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees